Totstandkoming StAB-deskundigenberichten niet in strijd met artikel 6 EVRM

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad van State > Nieuws > Totstandkoming StAB-deskundigenberichten niet in strijd met artikel 6 EVRM
Den Haag, 17 oktober 2018

De manier waarop deskundigenberichten van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening (StAB) tot stand komen, is niet in strijd met het recht op een eerlijk proces. Dat staat in een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (17 oktober 2018). Het recht op een eerlijk proces is neergelegd in artikel 6 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

De Afdeling bestuursrechtspraak schakelt de StAB regelmatig in als deskundige bij geschillen over ruimtelijke ordening en milieu, bijvoorbeeld als zij behoefte heeft aan een beschrijving van de situatie ter plekke en de feitelijke gevolgen van een besluit. Het deskundigenbericht van de StAB betrekt de Afdeling bestuursrechtspraak bij de beoordeling van het geschil.

Uitspraken

Afzender

Meest gelezen berichten