Uitwerkingsplan Sporenallee van de gemeente Zevenaar mag doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad van State > Nieuws > Uitwerkingsplan Sporenallee van de gemeente Zevenaar mag doorgaan
Den Haag, 18 mei 2016

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het uitwerkingsplan 'Sporenallee' van de gemeente Zevenaar in stand gelaten. Dit blijkt uit een uitspraak van vandaag (18 mei 2016). Dit betekent dat Factory Outlet Village en een supermarkt zich mogen vestigen aan de Spoorallee in Zevenaar-Oost. Diverse overheden, een aantal (vastgoed)bedrijven, beleggingsmaatschappijen en ondernemersverenigingen waren tegen het uitwerkingsplan in beroep gekomen. Tegen de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Bezwaren

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de bezwaren tegen het uitwerkingsplan ongegrond verklaard. Uit onderzoek van de gemeente Zevenaar blijkt dat er voldoende marktruimte en behoefte is aan een factory outlet center. Ook is voldoende rekening gehouden met andere plannen voor detailhandel in de regio. De gemeente Zevenaar mocht ervan uitgaan dat er een actuele regionale behoefte bestond aan Factory Outlet Village. Weliswaar kan Factory Outlet Village effecten hebben op detailhandel in hetzelfde marktsegment, maar niet is komen vast te staan dat het zal leiden tot uit ruimtelijk oogpunt onaanvaardbare leegstand in Zevenaar en de omliggende gemeenten, aldus de Afdeling bestuursrechtspraak.

Niet-ontvankelijk

De beroepen van stichting Ondernemersfonds Doetinchem en het college van burgemeester en wethouders van Emmerich am Rhein (D) zijn niet-ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak hun bezwaren niet inhoudelijk heeft behandeld. De stichting is geen belanghebbende bij deze procedure en het gemeentebestuur had eerder in de procedure geen zienswijzen ingediend.

Uitspraken

Afzender

Meest gelezen berichten