Laden...

Expertpool

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

De Rechtspraak in het buitenland

Om te kunnen voldoen aan de behoefte vanuit het buitenland om expertise vanuit de Nederlandse Rechtspraak, beschikt de Raad over een expertpool van rechters. Deze expertpool is niet alleen bedoeld voor rechters die al buitenlandervaring hebben opgedaan, maar ook voor rechters die aantoonbare affiniteit hebben met internationale samenwerking en graag ervaring willen opdoen.

De Raad raadpleegt deze expertpool als er verzoeken worden gedaan voor het leveren van experts in het kader van bilaterale samenwerking zoals Twinnings, rechtstaatopbouw elders in de wereld of studiebezoeken. Verder wordt ook vaak expertise gevraagd voor het geven van trainingen en deelname aan seminars/conferenties in binnen- en buitenland. Tot slot wordt uit deze expertpool geput in verband met lidmaatschap van internationale rechtersnetwerken en deelname aan de civiele missies van de EU waar Nederland aan deelneemt.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum