Laden...

Bijeenkomst Aansluitpunt Rechtspraak voor het project Digitale Toegang

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Bijeenkomst Aansluitpunt Rechtspraak voor het project Digitale Toegang
Utrecht, 02 mei 2023

Op 17 mei organiseert de Rechtspraak een (digitale) bijeenkomst voor softwareleveranciers en IT-afdelingen van advocatenkantoren over het Aansluitpunt Rechtspraak. Tijdens de sessie krijgt u meer informatie over de specificaties die nodig zijn voor het Aansluitpunt Rechtspraak en welke vervolgstappen we gaan zetten.

Het project Digitale Toegang maakt digitaal procederen binnen het civiel recht en bestuursrecht mogelijk. Digitaal procederen is en wordt in steeds meer zaakstromen binnen deze rechtsgebieden mogelijk. Naast het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ wordt ook een systeemkoppeling beschikbaar gesteld voor onder andere advocatenkantoren. Met deze koppeling wordt het eenvoudiger om digitaal te procederen omdat alle relevante stukken direct in uw eigen werkomgeving beschikbaar komen.

Tijdens de sessie

U krijgt tijdens de sessie meer informatie over de specificaties en opzet van het Aansluitpunt Rechtspraak. Ook krijgt u informatie over de zaakstromen waarbij digitaal procederen op dit moment al mogelijk is. Dat is nu alleen nog mogelijk via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ maar wordt op termijn ook mogelijk via een systeemkoppeling van het Aansluitpunt Rechtspraak. We bespreken de vervolgstappen en hoe u kunt aansluiten op het Aansluitpunt Rechtspraak.

Aanmelden en vragen

De sessie is van 14:00 uur tot 16.00 en wordt georganiseerd op de Uniceflaan 1 in Utrecht. Het is ook mogelijk online deel te nemen. Heeft u interesse om de sessie bij te wonen? Laat het hier weten. Graag met een vermelding of u fysiek of digitaal deelneemt aan de sessie. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en meer informatie over de sessie. Heeft u vragen over de sessie, of over het Aansluitpunt Rechtspraak? Dan kunt u die hier stellen.

Uitspraken