Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Toegang pers en publiek

Publiek is welkom, maar er is maar beperkt ruimte in de zittingszalen.
Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Rechtbank schorst voorlopige hechtenis verdachte fatale mishandeling Arnhem Rechtbank schorst voorlopige hechtenis verdachte fatale mishandeling Arnhem https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-schorst-voorlopige-hechtenis-verdachte-fatale-mishandeling-Arnhem-.aspxArnhem25-11-2020 23:00:00De rechtbank heeft vandaag de voorlopige hechtenis geschorst van 1 van de verdachten in zaak van de fatale mishandeling op 28 oktober 2020. Dit betekent dat ook hij onder hele strenge voorwaarden naar huis mag. <p><strong>De rechtbank heeft vandaag de voorlopige hechtenis geschorst van 1 van de verdachten in zaak van de fatale mishandeling op 28 oktober 2020. Dit betekent dat ook hij onder hele strenge voorwaarden naar huis mag. </strong></p>
Man uit Apeldoorn schuldig aan afpersing en diefstallenMan uit Apeldoorn schuldig aan afpersing en diefstallenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Apeldoorn-schuldig-aan-afpersing-en-diefstallen.aspxZutphen23-11-2020 23:00:00De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Apeldoorn tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan een overval bij een supermarkt in Apeldoorn en een zestal winkeldiefstallen in Apeldoorn. <p>De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Apeldoorn tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan een overval bij een supermarkt in Apeldoorn en een zestal winkeldiefstallen in Apeldoorn. </p>
Jeugddetentie en voorwaardelijke PIJ-maatregel voor 2 pogingen tot overvalJeugddetentie en voorwaardelijke PIJ-maatregel voor 2 pogingen tot overvalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Jeugddetentie-en-voorwaardelijke-PIJ-maatregel-voor-2-pogingen-tot-overval.aspxZutphen23-11-2020 23:00:00De rechtbank voor een 18-jarige man uit Ammerstol tot een jeugddetentie van 10 maanden voor het proberen te plegen van 2 overvallen. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ) op.<p>De rechtbank voor een 18-jarige man uit Ammerstol tot een jeugddetentie van 10 maanden voor het proberen te plegen van 2 overvallen. Daarnaast legt de rechtbank  een voorwaardelijke maatregel van plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ) op.</p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.