Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

 

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Toegang pers en publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus 2020.
Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan een mail.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

4 mannen uit Harderwijk veroordeeld voor betrokkenheid bij cocaïnehandel4 mannen uit Harderwijk veroordeeld voor betrokkenheid bij cocaïnehandelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/4-mannen-uit-Harderwijk-veroordeeld-voor-betrokkenheid-bij-cocainehandel.aspxArnhem20-9-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt 2 broers van 27 en 25 jaar uit Harderwijk voor cocaïnehandel. Zij krijgen gevangenisstraffen van respectievelijk 4 en 3,5 jaar. <p>De rechtbank veroordeelt 2 broers van 27 en 25 jaar uit Harderwijk voor cocaïnehandel. Zij krijgen gevangenisstraffen van respectievelijk 4 en 3,5 jaar. Een 25-jarige man, eveneens afkomstig uit Harderwijk, wordt veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Volgens de rechtbank bereidde hij samen met 1 van de broers de cocaïneverkoop voor. Een 23-jarige plaatsgenoot krijgt voor zijn aandeel hierin een celstraf van 1,5 jaar. Hij fungeerde als drugsrunner van de broers. Ten slotte spreekt de rechtbank een 25-jairge man vrij van hetzelfde feit, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem is. <br></p>
Man veroordeeld voor reeks misdrijven en een overtredingMan veroordeeld voor reeks misdrijven en een overtredinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-veroordeeld-voor-reeks-misdrijven-en-een-overtreding.aspxZutphen17-9-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor onder andere het bezitten van harddrugs, vuurwapens en munitie. <p>De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor onder andere het bezitten van harddrugs, vuurwapens en munitie. Ook maakte hij zich schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval en het verlaten van de plaats van dat ongeval’, terwijl hij geen rijbewijs had. De man krijgt een celstraf van 20 maanden. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging op van 12 maanden. </p>
Man veroordeeld voor het misbruiken van zijn broertjes in jaren '90Man veroordeeld voor het misbruiken van zijn broertjes in jaren '90https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-veroordeeld-voor-het-misbruiken-van-zijn-broertjes-in-jaren-90.aspxArnhem17-9-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man uit Wageningen voor het aanranden van zijn 10 jaar jongere broer en voor het seksueel binnendringen bij zijn 8 jaar jongere broer tussen 1994 en 1996. Hij krijgt een taakstraf van 240 uur. <p>De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man uit Wageningen voor het aanranden van zijn 10 jaar jongere broer en voor het seksueel binnendringen bij zijn 8 jaar jongere broer tussen 1994 en 1996. Hij krijgt een taakstraf van 240 uur. </p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.