Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent in de publieke ruimten van de rechtbank verplicht een mondkapje te dragen. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Neem een eigen mondkapje mee.

Telefoon

088 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Let op: Op dit moment is onze telefonische wachttijd langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Duo veroordeeld voor oplichting door babbeltrucs Duo veroordeeld voor oplichting door babbeltrucs https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Duo-veroordeeld-voor-oplichting-door-babbeltrucs-.aspxArnhem14-6-2021 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Den Helder en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor onder andere het oplichten van bejaarden via babbeltrucs.<p><strong>De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Den Helder en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor onder andere het oplichten van bejaarden via babbeltrucs. Het duo krijgt allebei 12 maanden celstraf, waarvan 4 voorwaardelijk. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. </strong><br></p>
Geen straf voor Arnhemse politieagent voor toegepast geweld tijdens aanhoudingGeen straf voor Arnhemse politieagent voor toegepast geweld tijdens aanhoudinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Geen-straf-voor-Arnhemse-politieagent-voor-toegepast-geweld-tijdens-aanhouding.aspxArnhem13-6-2021 22:00:00De rechtbank ontslaat een 35-jarige hoofdagent uit Arnhem van alle rechtsvervolging voor zware mishandeling en spreekt hem vrij van mishandeling. <p><strong>De rechtbank ontslaat een 35-jarige hoofdagent uit Arnhem van alle rechtsvervolging voor zware mishandeling en spreekt hem vrij van mishandeling. De agent werd ervan verdacht dat hij opzettelijk zwaar lichamelijk letsel had toegebracht bij een man die zich verzette tegen zijn aanhouding of dat hij deze man bij zijn aanhouding mishandelde. Volgens de rechtbank handelde de agent binnen de grenzen van zijn bevoegdheden. </strong><br></p>
Duo vrijgesproken van oplichting en verduisteringDuo vrijgesproken van oplichting en verduisteringhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Duo-vrijgesproken-van-oplichting-en-verduistering.aspxZutphen13-6-2021 22:00:00De rechtbank kan in deze zaak niet vaststellen dat er sprake is van oplichtingsmiddelen waardoor de benadeelden zouden zijn bewogen tot afgifte van een goed of geld.<p>De rechtbank spreekt een 38-jarige man en 40-jarige vrouw uit Duitsland vrij van oplichting en verduistering. De rechtbank kan in deze zaak niet vaststellen dat er sprake is van (een) oplichtingsmiddel(en) waardoor de benadeelden zouden zijn bewogen tot afgifte van een goed of geld.</p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.