Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden.

Telefoon

088 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Let op: Op dit moment is onze telefonische wachttijd langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Celstraffen voor ontvoering en aanranding, brandstichting en caravandiefstallenCelstraffen voor ontvoering en aanranding, brandstichting en caravandiefstallenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-ontvoering-en-aanranding-van-12-jarige-jongen-brandstichting-en-caravandiefstallen.aspxArnhem16-9-2021 22:00:00Een man is veroordeeld voor de ontvoering van zijn stiefzoon, brandstichting en caravandiefstallen. Een andere man is veroordeeld voor de ontvoering en de aanranding van de jongen en de uitlokking van de brandstichting en de caravandiefstallen. <p>De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Boven-Leeuwen tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor de ontvoering van zijn 12-jarige stiefzoon, brandstichting en caravandiefstallen. Een 30-jarige man uit Wijchen wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en tbs met dwangverpleging voor de ontvoering en de aanranding van de 12-jarige jongen en de uitlokking van de brandstichting en de caravandiefstallen. <br></p>
Trio veroordeeld voor stalken pleegouders (klein)dochterTrio veroordeeld voor stalken pleegouders (klein)dochterhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Trio-veroordeeld-voor-stalken-pleegouders-kleindochter.aspxZutphen15-9-2021 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man en een 63-jarige vrouw - beiden zonder bekende woon- of verblijfplaats - en een 38-jarige vrouw uit Rekken tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. <p><strong>De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man en een 63-jarige vrouw - beiden zonder bekende woon- of verblijfplaats - en een 38-jarige vrouw uit Rekken tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Het trio maakte zich schuldig aan het stalken van de pleegouders van hun (klein)dochter.</strong><br></p>
Vrijspraken en een nietige dagvaarding voor diefstal met geweld en/of afpersing Vrijspraken en een nietige dagvaarding voor diefstal met geweld en/of afpersing https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Vrijspraken-en-een-nietige-dagvaarding-voor-diefstal-met-geweld-enof-afpersing-.aspxArnhem15-9-2021 22:00:00De rechtbank spreekt 2 mannen uit Nijmegen en een man uit Rotterdam vrij voor het samen plegen van een diefstal met geweld en/of afpersing in Velp. In de zaak tegen een vierde man uit Rotterdam heeft de rechtbank de dagvaarding nietig verklaard. <p><strong>De rechtbank spreekt 2 mannen uit Nijmegen en een man uit Rotterdam vrij voor het samen plegen van een diefstal met geweld en/of afpersing in Velp. In de zaak tegen een vierde man uit Rotterdam heeft de rechtbank de dagvaarding nietig verklaard. </strong><br></p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.