Laden...

4 jaar cel voor verkrachting na GHB drogering op Tinderdate

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 4 jaar cel voor verkrachting na GHB drogering op Tinderdate
Zutphen, 28 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Emmeloord voor verkrachting, aanranding en overtreding van de Opiumwet. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd. Daarvan is 1 jaar voorwaardelijk. Verder moet de man een schadevergoeding van ruim 29 duizend euro aan het slachtoffer betalen.

De verkrachting vond plaats in de nacht van 30 september op 1 oktober 2017. De man en het slachtoffer spraken via Tinder met elkaar af in Nijmegen voor een date. Op het moment dat het slachtoffer naar het toilet ging, deed de man GHB in haar drankje. De man zou het slachtoffer met zijn auto naar haar slaapadres brengen. Onderweg viel de vrouw door de GHB meerdere keren weg.

Misbruik

De man heeft misbruik gemaakt van haar toestand door zijn penis bij het slachtoffer in haar mond te brengen. De man maakt hiermee op brute wijze inbreuk op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer. Dit alles ter bevrediging van zijn eigen lustgevoelens. De rechtbank rekent de man de omstandigheden waaronder de feiten zijn gepleegd, zeer zwaar aan. 

Onvoldoende bewijs

De rechtbank kan op basis van de rapporten van het NFI niet vaststellen of de man met zijn vingers of penis in de vagina van het slachtoffer is geweest. Hiervoor is geen bewijs gevonden. De rechtbank spreekt de man op dit punt vrij.

GHB

Daarnaast oordeelt de rechtbank dat de man thuis een grote hoeveelheid GHB in zijn bezit had. Het bezitten van een grote hoeveelheid verdovende middelen hangt vaak samen met crimineel gedrag. Dit veroorzaakt onrust en schade in de samenleving. Ook is de man eerder in aanraking gekomen met justitie met betrekking tot GHB. De rechtbank houdt hier rekening mee bij het bepalen van de strafoplegging.

Bijzondere voorwaarden

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie, 4 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke gedeelte van de straf geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. De voorwaarden bestaan uit reclasseringscontact en meewerken aan verdiepende diagnostiek van het NIFP. Ook moet hij zich onder behandeling zal stellen. Tot slot geldt een contactverbod met het slachtoffer

De volledige uitspraak publiceren we binnenkort onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken