Laden...

Gevangenis- en taakstraf ontuchtpleger uit Kootwijkerbroek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gevangenis- en taakstraf ontuchtpleger uit Kootwijkerbroek
Arnhem, 23 november 2018

De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Kootwijkerbroek voor ontucht met minderjarigen. De man krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

De man bekende dat hij met 4 jongens ontucht pleegde. De ontucht vond plaats vanaf 2004 en duurde tot in 2018. De jongens werden voor de handelingen betaald in de vorm van geld of brommeronderdelen. Bij 3 van de jongens begon de ontucht toen zij jonger dan 16 jaar waren. Van de 4 slachtoffers zijn er 3 afkomstig uit 1 gezin.

Ernstige feiten

Volgens de rechtbank  zijn dit ernstige feiten en rekent dit de man zwaar aan. De man heeft een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit en de seksuele ontwikkeling van de puberjongens. Ook nadat de man door familie van de slachtoffers was aangesproken op zijn gedrag, heeft de ontucht nog plaatsgevonden.

Geheel voorwaardelijke celstraf

De reclassering adviseerde een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat de man voor zijn gedrag onder behandeling is. De rechtbank vindt de feiten echter te ernstig voor een volledig voorwaardelijke gevangenisstraf. Wel heeft de rechtbank de straf gematigd ten opzichte van de eis van de officier van justitie, zodat de man na de gevangenisstraf snel zijn behandeling kan voortzetten. Die behandeling is daarom als bijzondere voorwaarde aan het voorwaardelijk gedeelte gekoppeld.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een vergoeding van materiële en immateriële schadevergoeding van in totaal ruim 8.300 euro aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken