Laden...

Vrijspraak van verduistering door ex-medewerker van zorginstelling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak van verduistering door ex-medewerker van zorginstelling
Zutphen, 30 september 2019

De rechtbank spreekt een 27-jarige vrouw uit Groesbeek vrij van zowel verduistering van geld van een zorginstelling als van verduistering van geld of goederen van cliënten van de zorginstelling.

De vrouw zou deze feiten tussen juli 2014 en december 2015 hebben gepleegd als medewerker van deze zorginstelling. Ten aanzien van de verdenking, dat de vrouw geld of andere goederen van cliënten van de zorginstelling zou hebben verduisterd, volgt de rechtbank het standpunt van de officier dat hiervoor onvoldoende bewijs is. De cliënten krijgen dan ook geen schadevergoeding binnen het strafproces.

Pintransactie niet-traceerbaar

Volgens de officier van justitie maakte de vrouw zich ook schuldig aan verduisteren van geld van dezelfde zorginstelling. De rechtbank volgt de officier hierin niet en oordeelt dat de vrouw op basis van het dossier niet is te linken aan de niet-traceerbare pintransacties van bankrekeningen van de zorginstelling. Ook andere personeelsleden gebruikten de pinpassen. Dan moeten de opnames wel voldoende zeker op de verdachte vrouw kunnen worden teruggevoerd. Dat kon in dit geval niet.

Uitspraken