Informatie: Rechtszaak NAM vergoeding waardevermindering onroerend goed

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Informatie: Rechtszaak NAM vergoeding waardevermindering onroerend goed
Assen, 29 mei 2015

Op maandag 8 juni 2015 vindt bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, het pleidooi plaats in twee rechtszaken, die door de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (Stichting WAG) en een twaalftal woningcorporaties aanhangig zijn gemaakt tegen de NAM. De zitting begint om 9.30 uur en wordt live-uitgezonden door RTV Noord.

De Stichting WAG heeft honderden leden. Deze leden en de woningcorporaties zijn van oordeel dat hun woningen in waarde zijn gedaald door aardbevingen als gevolg van gaswinning. Zij willen die waardedaling als schade vergoed krijgen van de NAM. De NAM stelt dat, als er al sprake is van schade in de vorm van waardevermindering, deze pas voor vergoeding in aanmerking komt bij verkoop van de woning.
De Stichting WAG en de woningcorporaties eisen in deze rechtszaken geen geldbedragen als schadevergoeding. Zij vragen de rechtbank de NAM als aansprakelijke partij te veroordelen tot vergoeding van schade. De precieze omvang van de schade dient  in afzonderlijke procedures vastgesteld te worden.


De Stichting WAG en de woningcorporaties hebben in deze zaken, na uitwisseling van schriftelijke stukken, om pleidooi gevraagd. Tijdens de pleidooien hebben de advocaten van partijen de gelegenheid  om het standpunt van hun cliënten toe te lichten en over en weer te reageren op elkaars standpunten. De rechtbank heeft de gelegenheid om nadere vragen te stellen.


De zaak wordt behandeld door een meervoudige civiele kamer, bestaande uit drie rechters en een griffier die normaal zijn verbonden aan de Rechtbank Overijssel. Zij zullen uitsluitend voor deze beide zaken fungeren als rechters van de Rechtbank Noord-Nederland. Voor deze constructie is gekozen omdat in deze zaken verschillende medewerkers van de Rechtbank Noord-Nederland zelf belanghebbende zijn.
Naar verwachting zal de rechtbank na afloop van de zitting de termijn bepalen waarop vonnis wordt gewezen.

Persinformatie

Alle pers, dus ook schrijvende pers, dient zich uiterlijk donderdag 12.00 uur per e-mail aan te melden voor deze zitting: pers.rnn@rechtspraak.nl. Dit onder vermelding van alle personen die meekomen en in welke hoedanigheid. Bij de aanmelding graag ook uw contact informatie vermelden.

Publieksinformatie

Het is niet mogelijk om van te voren een plek te reserveren in de zittingszaal. Gezien de te verwachten grote publieke belangstelling voor deze zitting en de beperkte ruimte in de rechtbank worden belangstellenden geadviseerd de zitting via RTV Noord te volgen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten