Laden...

Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale Informatiebalie

Vanaf 2 juni zijn de (centrale) informatiebalies van de rechtbank weer open. Wel blijft het dringende advies om bezoek aan onze gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Noord-Nederland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Publieksacademie voor de Rechtspraak over CybercrimePublieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrimehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Publieksacademie-voor-de-Rechtspraak-over-Cybercrime.aspxGroningen25-11-2020 23:00:00Criminelen worden online steeds gehaaider. Elk jaar groeit de misdaad op het internet. Tijdens deze coronapandemie lijken de cijfers nog harder te stijgen. Op allerlei manieren verleiden criminelen ons om toegang te krijgen tot ons geld en onze spullen.<p>Criminelen worden online steeds gehaaider. Elk jaar groeit de misdaad op het internet. Tijdens deze coronapandemie lijken de cijfers nog harder te stijgen. Op allerlei manieren verleiden criminelen ons om toegang te krijgen tot ons geld en onze spullen. Donderdagavond 26 november gaat de Publieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrime. De lezing is geheel online, en te volgen via de <a href="https://www.dvhn.nl/">website</a> van het Dagblad van het Noorden. </p>
Gevangenisstraf voor poging tot brandstichting DrachtenGevangenisstraf voor poging tot brandstichting Drachtenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Gevangenisstraf-voor-poging-tot-brandstichting-Drachten.aspxLeeuwarden24-11-2020 23:00:00De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een 43-jarige vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 327 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk<p>De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een 43-jarige vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 327 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk, omdat zij tot twee keer toe heeft geprobeerd een schutting in brand te steken nabij de flatwoning waar zij woonachtig was. Daarnaast heeft verdachte een voordeur van een leegstaand appartement vernield door een krant in brand te steken die zij in de brievenbus had gestoken. </p>
Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal | Reserveren noodzakelijk!Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal | Reserveren noodzakelijk!https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Publiek-weer-welkom-bij-zittingen-in-de-rechtszaal.aspxGroningen23-11-2020 23:00:00<p> </p><p>Update!</p><p>Per 1 december 2020 is het verplicht in de publieksruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. In de zittingszalen hoeft geen mondkapje gedragen te worden als men zit.</p><p>---------------------------------------------------------------------------</p><p> </p><p>11 augustus 2020<br> <br>Vanaf 17 augustus 2020 is publiek weer welkom bij openbare zittingen van onze rechtbank. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet u zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.