Laden...

Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale Informatiebalie

Vanaf 2 juni gaan de (centrale) informatiebalies van de rechtbank voorzichtig weer open. Handel uw zaken bij de (centrale) informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Noord-Nederland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Geen ontheffing noodverordening voor City Train LeeuwardenGeen ontheffing noodverordening voor City Train Leeuwardenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Geen-ontheffing-noodverordening-voor-City-Train-Leeuwarden.aspxLeeuwarden4-8-2020 22:00:00De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland heeft het verzoek om voorlopige voorziening van City Train Leeuwarden afgewezen. <p><br>De voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland heeft het verzoek om voorlopige voorziening van City Train Leeuwarden afgewezen. </p>
Gevangenisstraf voor poging doodslag, vernieling en mishandelingGevangenisstraf voor poging doodslag, vernieling en mishandelinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Gevangenisstraf-voor-poging-doodslag-vernieling-en-mishandeling.aspxLeeuwarden20-7-2020 22:00:00De Rechtbank Noord-Nederland locatie Leeuwarden heeft een 24-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden.<p>De Rechtbank Noord-Nederland locatie Leeuwarden heeft een 24-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens een poging tot doodslag, vernieling van een scooter(band) en het mishandelen en beledigen van een politieagent. </p>
Op de rol: 'Je verslaving wint het van jezelf'Op de rol: 'Je verslaving wint het van jezelf'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Op-de-rol-Je-verslaving-wint-het-van-jezelf.aspxAssen15-7-2020 22:00:00Chantal* heeft geld nodig want de eenarmige bandiet in de snackbar vreet euro’s en eenmaal thuis lonkt het internetgokken. De 26-jarige weet wel waar ze dat geld vandaan moet halen: bij Wildlands Adventure Zoo.<p>Chantal* heeft geld nodig want de eenarmige bandiet in de snackbar vreet euro’s en eenmaal thuis lonkt het internetgokken. De 26-jarige Emmense weet wel waar ze dat geld vandaan moet halen: bij Wildlands Adventure Zoo, waar ze al een paar maanden achter de kassa van het dierenparkrestaurant Travelers’ Taste staat. Makkelijk zat.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.