Laden...

Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland
 
 
 

 

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Centrale Informatiebalie

De werkzaamheden van de Centrale Informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Momenteel vinden zittingen vooral online plaats of ze worden uitgesteld. Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

.

Telefoon

088 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Heropening onderzoek laatste woord, waarover geen misverstand mag bestaan Heropening onderzoek laatste woord, waarover geen misverstand mag bestaan https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Heropening-onderzoek-laatste-woord-waarover-geen-misverstand-mag-bestaan-.aspxGroningen19-5-2020 22:00:00Na de zitting van donderdag 14 mei jl. bleek er in de media enige ophef te ontstaan over de vraag of de verdachte gebruik had gemaakt van het laatste woord, zoals de wet voorschrijft. <p>Na de zitting van donderdag 14 mei jl. bleek er in de media enige ophef te ontstaan over de vraag of de verdachte gebruik had gemaakt van het laatste woord, zoals de wet voorschrijft. <br><br></p>
Bestuursrechter doet eerste uitspraak over vergoeding mijnbouwschadeBestuursrechter doet eerste uitspraak over vergoeding mijnbouwschadehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Bestuursrechter-doet-uitspraak-in-beroep-tegen-TCMG.aspxGroningen19-5-2020 22:00:00Op maandag 18 mei 2020 heeft de meervoudige kamer van de bestuursrechter voor het eerst uitspraak gedaan in een beroep tegen een besluit van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).<p>Op maandag 18 mei 2020 heeft de meervoudige kamer van de bestuursrechter voor het eerst uitspraak gedaan in een beroep tegen een besluit van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) <br></p>
Rechtbank Noord-Nederland wijst vonnis in civiele zaken rond tuinbouwbedrijf SexbierumRechtbank Noord-Nederland wijst vonnis in civiele zaken rond tuinbouwbedrijf Sexbierumhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Noord-Nederland-wijst-vonnis-in-civiele-zaken-rond-tuinbouwbedrijf-Sexbierum.aspxLeeuwarden15-4-2020 22:00:00De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft op 15 april 2020 vonnis gewezen in twee civiele procedures over een groot glastuinbouwbedrijf in Sexbierum.<p>De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft op 15 april 2020 vonnis gewezen in twee civiele procedures over een groot glastuinbouwbedrijf in Sexbierum. De vennootschap die dit bedrijf exploiteerde is in 2017 verkocht en in november 2019 failliet gegaan. Het gaat om procedures tussen de erven van de inmiddels overleden ex-eigenaar en zijn managementvennootschap aan de ene kant en de verkochte vennootschap en een dochtervennootschap daarvan (hierna: het glastuinbouwbedrijf) aan de andere kant. <br><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.