Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

Contact

Openingstijden Centrale Balie en gerechtsgebouw

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 - 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Programma-activiteiten van de Rechtspraak in 2018 tijdens Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofstad

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Minderjarige verdachte steekpartij Sneek veroordeeld tot maximale jeugdstraf en jeugd-tbs16-5-2018 22:00:00Minderjarige verdachte steekpartij Sneek veroordeeld tot maximale jeugdstraf en jeugd-tbs.De rechtbank Noord Nederland, locatie Leeuwarden veroordeelt een 17-jarige jongen tot 24 maanden jeugddetentie en een PIJ-maatregel voor de doodslag op zijn ex-stiefvader op 14 december 2017 te Sneek.
Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen in zaak Marktplaats fraude16-5-2018 22:00:00De rechtbank Noord Nederland te Assen heeft op 17 mei 2018 uitspraak gedaan in de 10 zaken van de internetfraudezaak Clenet. <p>De rechtbank Noord Nederland te Assen heeft op 17 mei 2018 uitspraak gedaan in de 10 zaken van de internetfraudezaak Clenet. </p>
8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor steekpartij Berltsum8-5-2018 22:00:008 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor steekpartij Berltsum.<p><strong>De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaak over de steekpartij op 5 augustus 2017 in het Pension Welgelegen te Berltsum. De verdachte is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar, met aftrek van het voorarrest, en tbs met dwangverpleging </strong><strong> </strong><strong>voor doodslag en poging tot doodslag. </strong></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.