Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

Op dinsdag 25 en woensdag 26 december 2018 (Kerstmis) en op dinsdag 1 januari 2019 (nieuwjaarsdag) zijn wij gesloten.

Contact

Openingstijden Centrale Balie en gerechtsgebouw

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 - 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Mps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Programma-activiteiten van de Rechtspraak in 2018 tijdens Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofstad

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Rechtbank Noord-Nederland oordeelt over twee verdachten in zaak Arville4-12-2018 23:00:00Vandaag zijn in het kader van de zaak Arville nog twee medeverdachten veroordeeld voor witwassen en belastingontduiking. <p>Op 22 mei 2017 heeft de Rechtbank Noord-Nederland de hoofdverdachte in de zaak Arville veroordeeld voor het invoeren van een grote partij cocaïne uit Colombia en het medeplegen van gewoontewitwassen. Ook zijn toen enkele medeverdachten veroordeeld voor (gewoonte)witwassen. Vandaag zijn in het kader van diezelfde zaak nog twee medeverdachten veroordeeld voor witwassen en belastingontduiking. </p>
Vrijspraak in zaak mastbreuk Harlingen29-11-2018 23:00:00Rechtbank Noord-Nederland spreekt de schipper en eigenaar van het zeilschip Amicitia vrij. De schipper stond terecht voor dood door schuld vanwege een ongeval aan boord van zijn schip. Hierbij kwamen drie opvarenden om het leven. Tegen de man was door de het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke werkstraf van 200 uur geëist. Daarnaast eiste het OM een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.
Op de rol: ‘U hebt die rietgans uit de lucht geschoten’20-11-2018 23:00:00Heeft jager Henk een zeldzame rietgans neergeschoten of was het een veelvoorkomende grauwe gans? Het is aan politierechter Jansen om een oordeel te vellen in de nieuwe aflevering van Op de Rol.<p>De dauw trekt op boven de winterse velden bij het Friese lintdorp Haule, op de grens met Drenthe. Een politieagent en een boa van de Friese omgevingsdienst turen met hun super de luxe Swarovski SLC 8x56 kijkers naar het natuurgebied langs de Veenpettenweg, zo’n 700 meter verderop. De buurt heeft namelijk geklaagd over het geknal van ganzenjagers in het beschermde natuurgebied. Ganzen foerageren ‘s winters in de veenkoloniën op boerengraslanden. De schade voor akkerbouwers is aanzienlijk. Ze schieten de ganzen daarom met liefde uit de lucht. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.