Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

Contact

Openingstijden Centrale Balie en gerechtsgebouw

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon

088 - 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Programma-activiteiten van de Rechtspraak in 2018 tijdens Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofstad

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Verdachten puppyzwendel veroordeeld11-7-2018 22:00:00De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft twee verdachten veroordeeld voor oplichting en valsheid en geschrifte met betrekking tot de handel in honden en hondenpuppy’s.<p>De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft twee verdachten veroordeeld voor oplichting en valsheid en geschrifte met betrekking tot de handel in honden en hondenpuppy’s. Ongezonde dieren werden door de mannen via marktplaats verkocht als dieren in goede gezondheid. Ook werden vaccinatieboekjes of inentingspaspoorten met valse stempels en handtekeningen overhandigd. </p>
Vrijspraak in zaak Sharleyne8-7-2018 22:00:00Verdachte vrijgesproken van dood dochter door val van de balustrade van een flat te Hoogeveen. De rechtbank acht onvoldoende wettig bewijs aanwezig.
Rechter in de klas tijdens Week van de Rechtspraak25-6-2018 22:00:00<p>Is er een speciale rechter voor jongeren? Hoe komt een rechter tot zijn oordeel? Hoe ziet zijn/haar werkdag eruit? Van maandag 24 september t/m vrijdag 28 september hebben middelbare scholen de mogelijkheid om een rechter uit te nodigen in hun klas. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.