Volgens de verdachte is er geen bewijs dat hij bij de overval was betrokken. Daar denkt de rechtbank anders over. De daders zijn namelijk na de overval vlak bij het bedrijf door een doorgang in de vangrail van de snelweg A58 gereden. Die opening van ongeveer 2,5 meter hadden de daders zelf gemaakt. Bij het overvallen bedrijf werd een metalen buis aangetroffen die bij het verwijderde stukje vangrail hoorde. Op camerabeelden is bovendien te zien dat de buis tijdens de overval door één van de daders werd vastgehouden en daar is achtergelaten. En op die buis zat een DNA-spoor van de 47-jarige verdachte.
Daarnaast maakt de rechtbank gebruik van zogeheten schakelbewijs. De verdachte werd namelijk na de overval in Best, in mei 2016, veroordeeld voor een gewapende overval op het hoofdkantoor van een geldtransportbedrijf in Luxemburg. Hij zit daarvoor nu een celstraf van 22 jaar uit. Er is een aantal opvallende overeenkomsten tussen die overval en de overval in Best. Zo werden de overvallen uitgevoerd door minstens 6 daders met onder andere automatische wapens en bivakmutsen. Bij beide overvallen werd gebruikgemaakt van explosieven en een slijptol en zowel in Luxemburg als in Best schoten de daders door de achterruit op achtervolgende politieagenten. De vluchtauto van de gewapende overval in Best is later teruggevonden in België en in die auto is een huls aangetroffen die verschoten is met het wapen waarmee op de agenten in Luxemburg is geschoten.
De overtuiging dat de verdachte één van de daders is van de overval in Best wordt verder versterkt doordat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. De bewijzen die er liggen vragen om een redelijke verklaring van de verdachte, maar die wil hij niet geven.