Laden...

Asfaltberg in Son en Breugel mag niet verder groeien

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Asfaltberg in Son en Breugel mag niet verder groeien
's-Hertogenbosch, 11 februari 2015

Een bedrijf uit Son en Breugel mag voorlopig geen asfalt meer innemen op hun locatie bij recreatiepark Aquabest. Dit bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant.

Het bedrijf neemt onder meer teerhoudend asfalt in, dat op de locatie in Son en Breugel wordt opgeslagen en verwerkt. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant verleende in november vorig jaar een vergunning waarmee het bedrijf verder kon gaan met hun werkzaamheden op die locatie. Het bedrijf kreeg echter geen toestemming om afvalstoffen op te slaan hoger dan 20 meter.

Twee eigenaren van percelen en recreatieve voorzieningen (waaronder Aquabest) nabij de bedrijfslocatie stelden beroep in tegen dit besluit. Ook de gemeente Son en Breugel ging in beroep. In afwachting van de behandeling van het beroep tegen dit besluit, hebben de twee eigenaren aan de rechter gevraagd om een schorsing van de vergunning.

De berg asfalt was volgens de eigenaren op een gegeven moment 32 meter hoog. Zij stellen dat het bedrijf de grote hoeveelheden asfalt niet kan verwerken en ook niet afvoert. Als wordt toegestaan dat het bedrijf asfalt mag inzamelen, vrezen zij dat er een onomkeerbare situatie ontstaat. Het bedrijf heeft aangegeven dat de hoogte van de berg inmiddels is teruggebracht tot ongeveer 20 meter. Om te voorkomen dat de hoeveelheid asfalt op de locatie in Son en Breugel weer aan zal groeien, bepaalt de voorzieningenrechter dat het bedrijf geen nieuw asfalt in mag nemen op die locatie tot twee weken na behandeling van de beroepen. Deze zitting is op 16 juni 2015.

Uitspraken