Burgemeester mag woonwagens in Nuenen 3 maanden sluiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Burgemeester mag woonwagens in Nuenen 3 maanden sluiten
's-Hertogenbosch , 05 augustus 2015
De burgemeester van de gemeente Nuenen mag 2 woonwagens in Nuenen voor 3 maanden sluiten. Volgens de burgemeester werd in de tuinhuisjes bij de woonwagens hennep gekweekt. De gemeente had de bewoners eerder al gewaarschuwd tot sluiting over te gaan als er opnieuw een hennepkwekerij zou worden aangetroffen bij de bewoners.
 

De bewoners menen dat de gemeente niet bevoegd is de woonwagens te sluiten omdat de hennepkwekerijen niet in de woonwagens zelf maar in tuinhuisjes zijn aangetroffen. En die tuinhuisjes staan niet op het grondgebied van de bewoners. Dat blijkt volgens de bewoners uit de kadastrale gegevens en de gemeente had van die gegevens uit moeten gaan. Bovendien stellen de bewoners dat de hennephandel niet noodzakelijk via de woonwagens hoefde te lopen, maar dat er een aparte ingang naar de tuinhuisjes was. Daardoor staan de tuinhuisjes, anders dan de burgemeester heeft gesteld, niet in direct verband met hun woonwagens en maken ze geen deel uit van hun woongenot. De sluiting van de woonwagens is daarom volgens de bewoners niet toegestaan en ook niet proportioneel.
 
De voorzieningenrechter oordeelt dat de tuinhuisjes feitelijk wel horen bij de woonwagens van de bewoners door de wijze waarop ze zijn ingericht. Ook met de stelling dat de drugs wel via een andere manier dan via hun woonwagens zouden kunnen worden verhandeld, gaat de rechter niet mee. De rechter ziet geen reden te twijfelen aan de juistheid van de bestuurlijke rapportages waarin staat dat de tuinhuisjes slechts toegankelijk zijn via de percelen waarop de respectievelijke woonwagens staan. De burgemeester mocht onder de gegeven omstandigheden voorbijgaan aan het feit dat de tuinhuisjes niet op het grondgebied van de bewoners staan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten