Diervoederbedrijf Helmond hoeft productie niet te staken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Diervoederbedrijf Helmond hoeft productie niet te staken
's-Hertogenbosch, 29 december 2015

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Brabant mogen een diervoederbedrijf uit Helmond voorlopig geen dwangsom opleggen. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant zojuist geoordeeld in een voorlopige voorziening.

Volgens de rechter hebben GS onzorgvuldig en overhaast gehandeld door die dwangsom op te leggen. Daardoor is er onvoldoende rekening gehouden met de belangen van het bedrijf.
De provincie legde de dwangsom op omdat het bedrijf meer produceert dan volgens de vergunning is toegestaan. Als het bedrijf zich op 1 januari 2016 nog niet zou houden aan het productieplafond van 160.000 ton geperste diervoeder, dan zou het voor iedere 1.000 ton overschrijding een boete moeten betalen van 250.000 euro met een maximum van 1 miljoen euro.
De rechter heeft bij zijn oordeel mee laten wegen dat het bedrijf inmiddels beschikt over een nieuwe vergunning waarin een plafond van 400.000 ton is toegestaan, maar daarover loopt nog een procedure. Die zaak behandelt de rechtbank Oost-Brabant naar verwachting op 18 februari.

Uitspraken

Meest gelezen berichten