Tractorbestuurder veroordeeld voor veroorzaken ongeval in Heusden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tractorbestuurder veroordeeld voor veroorzaken ongeval in Heusden
's-Hertogenbosch, 11 maart 2016

Een 19-jarige man uit Asten is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. Volgens de rechtbank Oost-Brabant heeft de man aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend gereden waardoor een persoon zwaar lichamelijk letsel opliep.

De man reed in augustus vorig jaar met een tractor met geladen aanhanger op de openbare weg in Heusden. Hij naderde de N279 en reed de kruising op zonder de verkeerssituatie ter plaatse voldoende te controleren. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een auto die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bestuurder van de auto een complexe breuk aan zijn linkerelleboog opliep.

De rechtbank overweegt dat de verdachte een ernstige verkeersfout maakte door geen voorrang te verlenen aan de auto. Het zicht naar rechts van de verdachte werd ernstig belemmerd door een bedieningspaneel dat aan de binnenzijde van de cabine op ooghoogte was bevestigd. Dit afneembare paneel had hij niet verwijderd voordat hij ging rijden. Daardoor heeft de man volgens de rechtbank aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend gereden. Als hij het paneel wel had verwijderd, zou hij de auto van het slachtoffer eerder opgemerkt kunnen hebben.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte de ernst inziet van het leed dat hij heeft veroorzaakt. Bovendien heeft de verdachte verschillende keren telefonisch contact opgenomen met het slachtoffer en hem in het ziekenhuis bezocht.

Uitspraak

Meest gelezen berichten