Laden...

Apostille en legalisatie bij rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant > Apostille en legalisatie bij rechtbank Oost-Brabant

Hoe kan ik documenten laten legaliseren of van een apostille laten voorzien?

Wilt u een Nederlands document in het buitenland gebruiken? In veel gevallen moet u laten bevestigen dat het document officieel is. Dit kan via een apostille of legalisatie. Welke u nodig heeft, hangt af van het land waarvoor het document bedoeld is.

Met het legaliseren van een document wordt de echtheid van een handtekening op een document bevestigd. Apostilles en legalisaties worden alleen afgegeven op documenten die zijn voorzien van originele handtekeningen.

 

Persoonlijk

U kunt hiervoor terecht bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant in het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch. U hoeft geen afspraak te maken. Neem het originele document mee. In de meeste gevallen kunt u op de afgifte van de apostille en legalisatie wachten.

Als uzelf verhinderd bent, kunt u ook iemand anders naar de rechtbank sturen. Wel moet deze persoon uiteraard het document meenemen. U hoeft geen machtiging mee te geven.

Meer informatie over onder meer de hoogte van het griffierecht per apostille/legalisatie.

Schriftelijk

U kunt de apostille/legalisatie aanvragen met dit formulier (pdf, 627,5 KB). Stuur het formulier met het originele document naar:

Rechtbank Oost-Brabant
Centrale Informatiebalie
Postbus 90155
5200 MG ’s-Hertogenbosch

Zodra de rechtbank Oost-Brabant het originele document ontvangen heeft, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. U ontvangt dan eerst een acceptgiro. Zodra het griffierecht is voldaan, zenden wij uw document met daarop de apostille of legalisatie retour. Organisaties die een rekening-courant hebben, ontvangen het gelegaliseerde document binnen enkele dagen retour.