Laden...

Oprichter Stichting Droom Wens veroordeeld voor verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Oprichter Stichting Droom Wens veroordeeld voor verduistering
Zwolle, 18 november 2019

De oprichter en directeur van Stichting Droom Wens is voor verduistering en diefstal veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Tussen 2014 en 2018 ging meer dan 600.000 euro niet naar kwetsbare kinderen, maar onder andere naar het casino in verband met zijn gokverslaving. Ook vervalste hij de administratie van de stichting. De rechtbank Overijssel oordeelt dat de man zich voor 3 jaar  niet meer mag bezighouden met de stichting of andere goede doelen.

Misbruik vertrouwen donateurs

Als bestuurder van een goede doelenstichting heeft de 62-jarige man misbruik gemaakt van zijn positie als enig bestuurder. Hij maakte ernstig misbruik van het vertrouwen van de donateurs. Zij waren in de veronderstelling dat door hun bijdrage kwetsbare kinderen een prachtige en gelukkige dag konden gaan beleven. In plaats daarvan verrijkte hij zichzelf met het vele geld, afkomstig van niets vermoedende welwillenden die de Stichting - vanuit hun goedheid - een warm hart toedroegen.

Uitspraken