Laden...

Familie- en jeugdrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOver de rechtbank > Organisatie > Familie- en jeugdrecht

Familie- en jeugdrecht

Familie- en jeugdrecht behandelt onder andere:

Praktische informatie aanbrengen zaken

Voor de verdeling van de zaken geldt het zaaksverdelingsreglement dat u kunt vinden op de pagina regels en procedures rechtbank Rotterdam.

Kort gedingen

Alle verzoeken in verband met nog in te dienen kort geding dagvaardingen in familiezaken worden gericht aan het bureau voorzieningenrechter in Rotterdam. De zaken worden vervolgens – in beginsel met inachtneming van de specialismen in het hiervoor opgenomen schema met toepassing van de bevoegdheidsregels van de derde afdeling van titel 2 van boek 1 Rechtsvordering toegepast op de onderstaande lijst van gemeenten – gepland op een van de reguliere familiekort geding zittingen in Dordrecht of Rotterdam en daar behandeld en afgedaan door de voorzieningenrechter van die zitting.

Een kort geding dat vanwege een zeer groot spoedeisend belang op een andere dag en tijd moet worden behandeld dan op een van de geplande zittingen, wordt behandeld door een van de voorzieningenrechters op een van de zittingslocaties. Indiening van stukken voorafgaand aan de zitting geschiedt op de locatie die voor behandeling is aangewezen.

Overige familiezaken

Alle overige familiezaken worden behandeld op beide locaties. Daarbij worden in beginsel de bevoegdheidsregels van de derde afdeling van titel 2 van boek 1, dan wel de tweede afdeling van titel 3 van boek 1 Rechtsvordering toegepast op de lijst van gemeenten.