Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie.

 

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex

Renate van Opdorp en Theo Mastenbroek exposeren van 30 april tot en met 30 juli 2018 in het zittingszalencomplex met tekeningen, foto's en grafiek.

Renate van Opdorp

Renate van Opdorp ontleent haar inspiratie uit de natuur. Ze is gefascineerd door het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Deze themaʼs komen veelvuldig terug in haar tekeningen, etsen en fotografie. www.renatevanopdorp.nl www.atelierhavenhoofd1.nl

Theo Mastenbroek

Theo Mastenbroek is als fotograaf vooral geboeid door abstractie, dit vindt hij vaak in details op muren maar ook in het landschap zoekt hij meer de abstractie dan de romantiek. Hij is een traditionele fotograaf: het beeld zien en ter plaatse de foto componeren spreekt hem meer aan dan het later manipuleren van het beeld. In de loop van de jaren heeft hij alle technieken gebruikt, van dia en zelf afdrukken in de donkere kamer van zwart-wit en kleurenfoto's tot de huidige digitale fotografie. www.theomastenbroek-foto.nl

Rondleidingen

Renate en Theo zijn graag bereid je meer te vertellen over hun kunstwerken, fotografie en werkwijze. Een rondleiding door een of beide kunstenaars is mogelijk op afspraak via de mail th.mastenbroek@gmail.com
info@renatevanopdorp.nl 


Expositie Renate van Osdorp en Theo Mastenbroek

 


In het kantoorgebouw

Expositie ‘Rotterdam in stukjes’ van Marita Beukers in kantoorgebouw, locatie Rotterdam

Marita Beukers, fotograaf/collagist, exposeert met ‘Rotterdam in stukjes’ van 1 mei tot en met 31 augustus 2018 op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Over Marita Beukers

Het werk van fotograaf /collagist Marita Beukers (opleiding fotografie, St. Joost, Breda) kan men het best vergelijken met een abstract schilderij. Haar collages (geknipte stukjes uit haar eigen foto’s, meestal gebouwen) overstijgen de realiteit en tonen een spannende nieuwe (on)werkelijkheid. Bij verschillende onderwerpen zoekt Marita – vertrouwend op haar intuïtie – de perfecte verhouding tussen spanning en balans.

Meer informatie op

http://www.maritabeukers.nl/


Expositie Lea Adriaans
 

Huidige expositie locatie Dordrecht

In het zittingszalencomplex

Van 4 april tot eind juli 2018 exposeert fotograaf René Siebring diverse foto’s op de tweede etage van ons gerechtsgebouw in Dordrecht. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Even voorstellen

René Siebring, 47 jaar, fotograaf.
'In de afgelopen 20 jaar heb ik een carrière opgebouwd als projectmanager van diverse ICT en HR gerelateerde projecten. Daarnaast had ik als grote hobby fotograferen. Twee jaar geleden heb ik besloten het roer om te gooien en van mijn hobby mijn beroep te maken.
Ik ben een stadsfotograaf die de schoonheid van de stad vastlegt vanaf het moment dat de zon begint te dalen tot zonsopgang. Mijn passie ligt in het fotograferen van de stad in de avond, nacht en zonsopgang. Daarnaast maak ik ook graag landschapsfoto's.
Mijn foto's zijn kleurrijk, panoramisch en worden gekenmerkt door het gebruik van reflectie. Met mijn foto's leg ik het kleurenpalet van de stad vast als de meesten van ons al naar binnen zijn gegaan. Ik werk met lange sluitertijden zodat op de meeste foto's geen mensen te zien zijn, voorbijgangers die als het ware zijn opgelost in de foto / stad. Dit creëert een rustig straatbeeld alsof de steden verlaten zijn. Alleen door de aanwezigheid van lichtstrepen van fietsers, auto's, boten, bussen of trams kan worden gezien dat de stad leeft.
Ik gebruik verschillende perspectieven om de stad te vangen, vanaf de grond, maar ook van bovenaf (vanaf hoge gebouwen).'


Expositie voorbeeld van René Siebring