Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige exposities locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Hans la Hey exposeert van 6 januari tot eind maart zijn werk op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam. Het gaat om verscheidene houtsnedes in de vorm van prenten, die zijn ingelijst.

Toelichting door de kunstenaar:

“Beste kunstliefhebbers,
Hoe ik alzo in de kunst ben terecht gekomen? Dat is een levenslang verhaal. Je hebt kinderen die graag tekenen, ik was zo'n kind dat toen nog niet kon weten dat tekenen zulke verstrekkende gevolgen zou hebben. Er is dan ook in mijn herinnering geen aanwijsbaar moment van aankomst in de kunst. In mijn herinnering heb ik altijd getekend en geboetseerd, familie en onderwijzers hebben hun leven lang mijn tekeningen en geboetseerde beeldjes bewaard. Na mijn opleiding voor meubelmaker aan de L.T.S. zei mijn vakdocent het volgende: "We hebben het er nog eens over gehad, maar jij moet naar de kunstacademie". Zo is het gegaan en verder na de academie heb ik gewerkt in opdracht en vrij werk verkocht, ook de Beeldende kunstenaars regeling gaf stabiliteit aan mijn bestaan. Een vaste betrekking heb ik nooit gehad, moest leven van wat ik zelf produceerde en dat is tot nu toe gelukt.
Hiernaast mijn laatste project 'De Duivenman' een stripverhaal met personen die ook in mijn houtsneden en andere prints voorkomen.
Met vriendelijke groet, Hans la Hey"

Meer informatie:
Voor meer informatie over Hans la Hey en zijn kunst, zie zijn pagina's op Facebook en LinkedIn.

In het zittingszalencomplex:

Paul Dikker met de expositie Veranderende tijden', van 4 november 2020 tot eind maart 2021.

Op vier verdiepingen hangen 41 schilderijen uit verschillende periodes van zijn veelzijdige oeuvre. Dikker viert dit jaar zijn 35-jarige jubileum als professioneel beeldend kunstenaar.

Dikkers heldere, avontuurlijke schilderijen zijn niet makkelijk onder te brengen in een of andere stroming. Overweldigd door de prachtige natuur maakt hij in Noorwegen vanaf 2006 een uitgebreide serie landschappen. Vanaf 2012 zoomt hij in op de natuur, die daarmee vreemd genoeg als herkenbaar element steeds meer uit zijn schilderijen verdwijnt. Net zoals muziek een eigen taal is zonder woorden, spreken de non-figuratieve schilderijen van Dikker hun eigen taal: een beeldtaal die zonder woorden direct de menselijke ziel beroert.

Paavali Virtanen, hoogleraar culturele antropologie en directeur van het Finse Rijksinstituut voor Ambulante Perifere Studies: "Paul Dikkers schilderijen zijn zuivere sententies, zo zuiver als het kristalheldere water van onze Finse meren, riittävä Nilakka, of all places!

Website: http://www.pauldikker.nl/
E-mail: info@pauldikker.nl
Tel: 06 11 22 86 17

 

Klik op de foto voor een uitvergroting.


 

'Onvoorzien' van Paul Dikker 

'Onvoorzien' van Paul Dikker

Huidige exposities locatie Dordrecht

De schilders van Barteljee exposeren op de tweede etage van de locatie Dordrecht (Steegoversloot 36) tot 31 maart 2021.

De schilders van Barteljee schilderen normaal gesproken wekelijks in het atelier van Barteljee in Zwijndrecht. In de maanden september, oktober, november en december van 2020 hebben de schilders de schilderlessen online gevolgd. Ondanks de ‘thuisisolatie’ zijn er goede schilderijen ontstaan.

Er zijn fotorealistische, impressionistische, abstracte en kleurrijke schilderijen te bezichtigen rond de thema’s landschap, portret, stilleven en dieren.

Meer informatie:
https://barteljee.nl/

Beautiful sea

"Beautiful sea" van Bart van der Bom