Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige exposities locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Jasper de Gelder exposeert vanaf 7 mei 2021 zijn werk op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam. 

Over de kunstenaar

Jasper de Gelder is sinds 2001 kunstenaar in Rotterdam. Jasper de Gelder is tevens opgeleid aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam als grafisch vormgever en visualiser en heeft in deze hoedanigheid een aantal jaren diverse werkzaamheden verricht. In 2001 studeerde hij af aan het grafisch lyceum in Rotterdam en daarna begon hij zijn studie aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam, waar hij in 2006 afstudeerde op het gebied van Autonome beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen.

Grapevine dragons van Jasper de Gelder  

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Huidige exposities locatie Dordrecht

De schilders van Barteljee exposeren op de tweede etage van de locatie Dordrecht (Steegoversloot 36) tot eind juni 2021.

De schilders van Barteljee schilderen normaal gesproken wekelijks in het atelier van Barteljee in Zwijndrecht. In de maanden september, oktober, november en december van 2020 hebben de schilders de schilderlessen online gevolgd. Ondanks de ‘thuisisolatie’ zijn er goede schilderijen ontstaan.

Er zijn fotorealistische, impressionistische, abstracte en kleurrijke schilderijen te bezichtigen rond de thema’s landschap, portret, stilleven en dieren.

Meer informatie:
https://barteljee.nl/

Beautiful sea 

"Beautiful sea" van Bart van der Bom