Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie.

 

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex

Expositie van Paula van Dijken en Sjoert Willemstein
In zittingszalencomplex, locatie Rotterdam

Van 8 november 2018 t/m 31 januari 2019 exposeren Paula en Sjoert in het zittingszalencomplex in locatie Rotterdam.

Over Paula van Dijken

Paula van Dijken studeerde in 2005 af aan de Sint Joost kunstacademie te Breda. Afgestudeerd als audiovisuele vormgever en gewerkt te hebben als filmmaakster, heeft ze na vier jaar de overstap gemaakt naar fotografie.

De fotoserie is gemaakt in de Koepelgevangenis Breda in samenwerking met danseres Houkje van Hoek. Paula: 'Op het moment dat Houkje begon te dansen in het licht van de lege Koepelgevangenis voelde ik kippenvel op mijn armen. Soms weet je dat wat aan het doen bent, klopt. Wat daarvoor nog slechts een idee was, iets met een camera en een danseres op een unieke locatie, veranderde in magie.'

Website Paula van Dijken

Over Sjoert Willemstein

Sjoert Willemstein (1943) werkt als fotograaf en beeldend kunstenaar in Rotterdam Charlois.

Hij is gefascineerd door beweging en fotografeert vanuit beweging. Het versterkt perspectief en maakt ruimte meer zichtbaar en daarmee tijd meer voelbaar.
Ook vanuit stilstand bewegende objecten fotograferen in hun samenhang, levert spannende composities. Het is een schilderen met de camera of de natuur zichzelf laten schilderen. Het maakt niet uit of de basis door pigment, korrel of pixels bestaat.

Website Sjoert Willemstein

 In het kantoorgebouw

Expositie ‘Can you fix it?’van Ingrid van den Oord

Ingrid van den Oord exposeert met 'Can you fix it' tot en met 23 mei 2019 op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Ingrid van den Oord

Ingrid is 13 jaar woonachtig en werkzaam in Piershil, gemeente Hoeksche Waard, Zuid-Holland. Vanaf 1996 is ze werkzaam als beeldend kunstenaar en exposeert met zorgvuldige regelmaat. Daarnaast is zij dichter. Er staan nu drie bundels op haar naam en er zijn gedichten opgenomen in diverse bundels. Ingrid is opgeleid op het Mollerinstitiuut te Tilburg en de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Beiden lerarenopleidingen, maar ze heeft zich met deze brede basis ontwikkeld tot beeldend kunstenaar.

Het beeldend werk van Ingrid van den Oord kenmerkt zich door haar conceptuele benaderingen en een introverte aard. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij verhouden, en woelt in de tijdgeest. Hoe gaan mensen om met voortsnellen van tijd, met revoluties digitaal en politiek, sociaal en met invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek?

Ze werkt veel in hout, dat is voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal gebleken maar als een werk, een idee erom vraagt wordt er ook met ander materiaal gewerkt. Zo komen ook de tweedimensionale werken tot stand. Tekenen als expressie op zich en als onderzoekend aspect in het beeldend proces. Recent is de linoleumsnede en druk als medium onderdeel van haar beeldende praktijk geworden. Het is een bewuste keuze deze afdrukken in puur zwart/wit te maken.

'CAN YOU FIX IT?'

De titel van deze expositie is tevens de titel van een werk dat nu te zien is. Het is een röntgenfoto waarin een subtiele ingreep is gedaan. De vraag wordt aan alle partijen gesteld: via de buste bij de ingang aan prinses Beatrix: bijvoorbeeld; hoe is zij het verlies van haar zoon en man te boven gekomen? Maar ook aan rechters, advocaten en betrokkenen…

Kun je specifieke elementen doorgronden en: Can you fix it? Een vraag op zijn plaats in het gerechtsgebouw en het thema waarin deze tentoongestelde werken samen komen.

Meer informatie op

www.ingridvandenoord.com

      

              


              

 

Huidige expositie locatie Dordrecht

In het zittingszalencomplex

Op de tweede etage van ons gerechtsgebouw in Dordrecht aan het Steegoversloot 36 exposeren de schilders van Barteljee zestig schilderijen tot 31 maart 2019.

De schilders van Barteljee schilderen wekelijks in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht.

Op de expositie zijn er foto’s, realistische, impressionistische, abstracte en kleurrijke schilderijen te bezichtigen rond de thema’s landschap, portret, stilleven en dieren.

Meer informatie op
www.barteljee.nl