Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex

Informatie over de volgende tentoonstelling volgt later.

 In het kantoorgebouw

Van 6 juni tot 31 augustus 2019 exposeert Taha Darwish op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Taha Darwish
Taha Darwish groeide op in Egypte en volgde daar een studie aan het College van Beeldende Vorming. In de zeventiger jaren vestigde hij zich in Nederland en gaf hier teken- en schilderles op verschillende locaties. Hij trouwde met een Nederlandse vrouw, kreeg 3 kinderen en is inmiddels opa. Taha Darwish schilderde thuis. Hij had een voorkeur voor portretten en gebruikte verschillende technieken en materialen. Zijn stijl is romantisch te noemen.


Huidige expositie locatie Dordrecht

In het zittingszalencomplex

Op de tweede etage van het gerechtsgebouw in Dordrecht aan het Steegoversloot 36 exposeert Bart Kuipers tot en met 19 juni 2019.

Over Bert Kuipers
Tot vorig jaar was Bert Kuipers werkzaam als predikant in de Laurenskerk in Rotterdam maar heel zijn leven heeft hij geschilderd en getekend. Het landschap in stad en land is dan steeds het onderwerp, ook zien we veel kerkinterieurs en natuurlijk schepen. Zijn atelier is buiten en reist met hem mee op de fiets, in de trein en in de auto.

Flyer Bert Kuipers (pdf, 166,2 KB)