Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie.

 

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex

Expositie van Paula van Dijken en Sjoert Willemstein
In zittingszalencomplex, locatie Rotterdam

Van 8 november 2018 t/m 31 januari 2019 exposeren Paula en Sjoert in het zittingszalencomplex in locatie Rotterdam.

Over Paula van Dijken

Paula van Dijken studeerde in 2005 af aan de Sint Joost kunstacademie te Breda. Afgestudeerd als audiovisuele vormgever en gewerkt te hebben als filmmaakster, heeft ze na vier jaar de overstap gemaakt naar fotografie.

De fotoserie is gemaakt in de Koepelgevangenis Breda in samenwerking met danseres Houkje van Hoek. Paula: 'Op het moment dat Houkje begon te dansen in het licht van de lege Koepelgevangenis voelde ik kippenvel op mijn armen. Soms weet je dat wat aan het doen bent, klopt. Wat daarvoor nog slechts een idee was, iets met een camera en een danseres op een unieke locatie, veranderde in magie.'

Website Paula van Dijken

Over Sjoert Willemstein

Sjoert Willemstein (1943) werkt als fotograaf en beeldend kunstenaar in Rotterdam Charlois.

Hij is gefascineerd door beweging en fotografeert vanuit beweging. Het versterkt perspectief en maakt ruimte meer zichtbaar en daarmee tijd meer voelbaar.
Ook vanuit stilstand bewegende objecten fotograferen in hun samenhang, levert spannende composities. Het is een schilderen met de camera of de natuur zichzelf laten schilderen. Het maakt niet uit of de basis door pigment, korrel of pixels bestaat.

Website Sjoert Willemstein

 In het kantoorgebouw

Expositie ‘Buiding Buildings’ van Jacqueline Fuijkschot
In kantoorgebouw, locatie Rotterdam

Jacqueline exposeert met ‘Building Buildings’ van 27 augustus tot 1 december 2018 op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Over Jacqueline Fuijkschot

De fotografie van Jacqueline Fuijkschot heeft zich door de tijd ontwikkeld tot beeldend werk in steeds abstractere vorm. Zij benadert haar werk vanuit haar achtergrond in theater, waar zij eerder performances hield, decors maakte en werkte met film.

In haar fotografie gaat Fuijkschot te werk als ware een regisseur om het effect op de toeschouwer vorm te geven en stuurt de kijker in zijn denken.

Haar werk is te herkennen aan het gebruik van ritme, kleur, herhalingen en reflectie. Het menselijke lichaam en theatrale emoties komen minder voor. Het gaat nu meer om de observatie van haar omgeving. Een open blik naar vernieuwing, vervreemding en absurditeit. Als het ware een decor.  

Meer informatie op

http://www.jacquelinefuijkschot.com/

             Expositie ‘Buiding Buildings’ van Jacqueline Fuijkschot

               Expositie ‘Buiding Buildings’ van Jacqueline Fuijkschot

 

Huidige expositie locatie Dordrecht

In het zittingszalencomplex

Van 1 oktober tot en met 31 december exposeert Teus de Groot met ‘Alles is altijd meer dan het lijkt te zijn’ op de tweede etage van ons gerechtsgebouw in Dordrecht. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Over Teus de Groot

Teus fotografeert al vrijwel zijn hele leven, maar het werd pas echt serieus toen hij overstapte van analoge naar digitale fotografie. De creatieve mogelijkheden van de beeldbewerking maakten het voor hem mogelijk om zijn beelden te creëren. Uiteindelijk is alles altijd meer dan het op het eerste gezicht lijkt te zijn. Dat is voor hem fotograferen. Kijken en laten zien wat hij zag en wat hij, soms ook tot zijn eigen verrassing, ontdekte.

Meer informatie op

www.teusdegroot.nl
Atelier van Inspiratie 1