Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex

Van 3 september tot en met 29 november exposeert Louky Scheltema in het zittingszalencomplex in Rotterdam.

Louky Scheltema (1960 Rotterdam)

In 2003 rondde Louky haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam af in autonome kunst en als eerstegraads docent beeldende vorming. Sinds 2009 werkt Louky vanuit haar atelier in een voormalige boerenschuur in Ouderkerk aan den IJssel waar ze ook les geeft. Vanaf oktober 2019 wordt haar atelier verplaatst naar een voormalige school uit 1913 in Vorden Gelderland. Rode draad in Louky’s autonome werk is de verwondering over wat de mens haar omgeving en de natuur kan aandoen. Oorspronkelijk schildert Louky figuratief met acryl op canvas, nu werkt ze met meerdere materialen, passend bij de maat, de locatie of indruk die ze wil overbrengen. Zoals series schilderijen in mixed media op canvas, ruimtelijke kleden van zijde en vilt en beschilderingen achter kunststof.

Meer informatie op www.loukyscheltema.com

In het kantoorgebouw

In verband met renovatiewerkzaamheden van de rechtbank Rotterdam zal de volgende expositie pas in november plaatsvinden.

 

 

Huidige expositie locatie Dordrecht

In het zittingszalencomplex

Op de tweede etage van het gerechtsgebouw in Dordrecht aan het Steegoversloot 36 exposeert Gerrit Welgraven van 27 juni tot en met 30 september 2019.

Over Gerrit Welgraven
Gerrit Welgraven tekent portretten met potlood en met pen (pointillisme). Vanaf jonge leeftijd heeft Gerrit portretten getekend. Nu is hij 75 jaar en woont ongeveer 35 jaar in Dordrecht. Hij was weg- en waterbouwkundige en na zijn pensionering heeft hij zijn hobby weer opgepakt. Hij heeft eerder geëxposeerd in het Stadskantoor, in het politiebureau aan de Vissersdijk en in het Vrijwilligershuis in Dordrecht.

De portretten zijn meestal van bekende mensen die in het nieuws staan of stonden maar Gerrit maakt ook portretten op verzoek tegen een geringe vergoeding. Aan de hand van een foto maakt hij de tekening.