Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige exposities locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Expositie van Gert-Jan Ariaans
1 februari t/m 30 april 2020
Zie: deze informatie (pdf, 92,6 KB).


In het zittingszalencomplex:

Sara Benhamou en Eric de Vries tot en met februari 2020

Sara Benhamou (1957) heeft door de jaren heen in verschillende samenlevingen in verschillende landen geleefd. Ze kwam er terecht door lot en keuze. Voor haar is de vraag ‘wie ben ik?’ dan ook een voor de hand liggende. In haar werk verzet ze zich ertegen dat haar identiteit door anderen wordt bepaald of opgedrongen. Ze doet dat niet door tegen de samenleving te hoop te lopen maar juist door zich te concentreren op zichzelf. Ze probeert een beeld te scheppen van het eigene, hoe zich dat manifesteert, maar ook hoe het zich verstopt of hoe het juist naar voren komt tegen de verdrukking in.

Eric de Vries (1962) houdt zich in zijn fotografische werk o.a. bezig met de invloed van de mens op het landschap. De laatste jaren richt hij zich met name op het Hollandse polderlandschap. Daaruit kristalliseerde zich de wilg als kenmerkend symbool. Door zijn grafische achtergrond kwam hij via de fotografie uit bij technieken als etsen en zeefdruk om zijn beelden af te drukken. Een aantal van deze werken kwam tot stand met papier en inkt gemaakt uit wilgentenen.

Benhamou en De Vries realiseerden samen in 2006 het Joods Kindermonument in Den Haag.

Werk van Gert-Jan Ariaans


 

Schilderij van Jel Siereveld

Schilderij van Jel Siereveld (Barteljee)

Huidige exposities locatie Dordrecht

Barteljee

tot 31 maart 2020

De schilders van Barteljee exposeren 69 schilderijen op de tweede etage van het gerechtsgebouw in Dordrecht aan het Steegoversloot 36 tot 31 maart 2020. De schilders van Barteljee schilderen wekelijks in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht.

In de maanden september, oktober, november en december van 2019 zijn er in het atelier schilderijen geschilderd in verschillende stijlen. Er zijn foto-realistische, impressionistische, abstracte en kleurrijke schilderijen te bezichtigen rond de thema’s landschap, portret, stilleven en dieren.

De meeste schilderijen zijn te koop en toegankelijk geprijsd.