Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige exposities locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Monika VvariazZ exposeert tot 15 oktober op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Monika VvariazZ
Monika VvariazZ houdt zich bezig met kunst in de brede zin. Zij houdt van experimenteren. Thema's in haar werk zijn bron, verbondenheid en duurzaamheid.  Het werk is veelal kleurrijk en abstract. Het is soms mixed media en soms acrylverf op canvas. Ook worden regelmatig gevonden materialen verwerkt in haar werk. Ze hoopt, dat de bezoeker van de expositie niet alleen langsloopt, maar even blijft stilstaan om nog eens even goed te kijken. Dan is het experiment geslaagd. 

Meer informatie over haar expositie in haar nieuwsbrief (pdf, 286,2 KB) en op https://www.vvariazz.nl/

In het zittingszalencomplex:

Sara Benhamou en Eric de Vries
De einddatum van de expositie is nog niet bekend.

Sara Benhamou (1957) heeft door de jaren heen in verschillende samenlevingen in verschillende landen geleefd. Ze kwam er terecht door lot en keuze. Voor haar is de vraag ‘wie ben ik?’ dan ook een voor de hand liggende. In haar werk verzet ze zich ertegen dat haar identiteit door anderen wordt bepaald of opgedrongen. Ze doet dat niet door tegen de samenleving te hoop te lopen maar juist door zich te concentreren op zichzelf. Ze probeert een beeld te scheppen van het eigene, hoe zich dat manifesteert, maar ook hoe het zich verstopt of hoe het juist naar voren komt tegen de verdrukking in.

Eric de Vries (1962) houdt zich in zijn fotografische werk o.a. bezig met de invloed van de mens op het landschap. De laatste jaren richt hij zich met name op het Hollandse polderlandschap. Daaruit kristalliseerde zich de wilg als kenmerkend symbool. Door zijn grafische achtergrond kwam hij via de fotografie uit bij technieken als etsen en zeefdruk om zijn beelden af te drukken. Een aantal van deze werken kwam tot stand met papier en inkt gemaakt uit wilgentenen.

Benhamou en De Vries realiseerden samen in 2006 het Joods Kindermonument in Den Haag.

      
 
 
      
                   

Huidige expositie locatie Dordrecht

Schilderij van Kunstexpress (1) 
 
 

Expositie van de Kunstexpress

De kunstenaars van de Kunstexpress exposeren met ca. 60 schilderijen op de tweede etage van het gerechtsgebouw in Dordrecht. De expositie is tot en met eind december te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Kunstexpress

De Kunstexpress is het atelier van Humanitas DMH te Barendrecht. De kunstenaars van de Kunstexpress exposeren regelmatig en proberen daarbij een zo gevarieerd mogelijk beeld te geven van hun werk. In de visie van de Kunstexpress staat de kunstenaar centraal. De mening/stem van de kunstenaar is belangrijk en de werkzaamheden moeten aansluiten bij de mogelijkheden van de kunstenaar. Er is ruimte voor eigen ideeën en het verbeelden van de eigen fantasie wordt aangemoedigd.

De kunstenaars zijn de hele dag met kunst bezig in een ontspannen, rustige werkomgeving waar zij fijn kunnen werken. Het hebben van belangstelling voor elkaar is een basis om prettig te kunnen samenwerken en om van elkaar te leren.

 

Schilderij van Kunstexpress (2) 
 
 
Schilderij van Kunstexpress (3)