Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Informatie volgt later

In het zittingszalencomplex 

Pieter van Dijen en Lianne de Vor exposeren tot en met 30 juni op de etages in het zittingszalencomplex in Rotterdam.

Over Pieter van Dijen: DROOMOORD

Een palindroom. Dat is een woord dat er van voor naar achteren gelezen hetzelfde uitziet als van achteren naar voor. Zo ook droomoord, een plaats waar je het liefst wil zijn. Rotterdam, de havenstad, maar ook de bruisende stad vol bijzondere architectuur en rijke cultuur.

Geïnspireerd op het palindroom maakte Pieter een serie abstracte foto’s van bekende gebouwen van Rotterdam, die van onder naar boven of van rechts naar links bekeken, nog steeds even herkenbaar zijn.

De tentoonstelling is te zien in de maanden april, mei en juni.

Voor meer informatie: https://pietervandijen.wixsite.com/photography en https://www.instagram.com/pietervandijen_photography


Over Lianne de Vor

Het werk van Lianne concentreert zich rondom het thema lichaam en beweging. In haar werk wil ze één zijn met de kracht van het lichaam in beweging. Om tot deze beelden te komen laat ze zich inspireren door dans. Met haar expressieve kleuren en lijnenspel zoekt ze naar de verbinding met wat ze voelt en wat ze wil neerzetten op het doek. Ze daagt de toeschouwer daarbij uit om verder te kijken dan wat op het eerste gezicht te zien is. Vrij bewegen is voor haar werken met een losse kwaststreek, wat vaak een wat abstracte voorstelling brengt. De energie en en de krachtige kleuren en lijnen vormen de dynamiek van haar dans op het doek. Lianne maakt series, waarbij ieder werk ook een verhaal op zich vertelt. Met een gedicht verwoordt ze het thema en haar beleving van de dans. Lees hier verder over Lianne (pdf, 357,2 KB).
Voor meer informatie: https://liannedevor.nl/ en https://www.instagram.com/atelier_liannedevor/
Pieter van DijenLianne de Vor

Huidige expositie locatie Dordrecht

Tweede etage

De kunstenaars van Studio 76 in Dordrecht exposeren hun kunstwerken op de tweede etage van de locatie Dordrecht. De expositie is te bezichtigen tot en met 30 juni 2022.

De expositie is samengesteld uit werken van amateur-kunstenaars die bij Studio 76 hun vaardigheden vergroten. Wat vooral in het oog springt, is de portretreeks gemaakt door leden die onder begeleiding van Wim van Broekhoven werken. Het zijn portretten waar de cursisten een grimas-zelfportret hebben gemaakt. Deze poses leveren een expressief beeld op. Verder geeft de expositie een beeld van verschillende thema’s zoals Landschap, Architectuur en Abstractie. Klik hier voor meer informatie over expositie Studio 76 (pdf, 218,4 KB)

Voor meer informatie: https://www.studio76dordt.nl


'Verbaasd' van Riky