Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Expositie locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Vanaf 2 januari t/m 31 maart 2023 zijn de kunstwerken van Manola Sint Jago te bezichtigen op de eerste etage van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Over de kunstenares en haar werken
'Mijn naam is Manola Sint Jago en ik ben geboren en getogen op het zonnige eilandje Aruba, oftewel een tropisch paradijs om op te groeien. Helaas moest ik dit tropisch paradijsje verlaten en op jonge leeftijd permanent verhuizen naar het koude Nederland. Een ernstige ziekte, die nu chronisch is geworden, was daar debet aan.

Ondanks alle lichamelijke euvels, operaties en behandelingen heb ik altijd mijn passie gevolgd en ben ik gewoon blijven tekenen en schrijven. Mijn schilderijen zijn heel kleurrijk en vertellen altijd een verhaal over mijn achtergrond. Ik werk op hout, doek, papier en karton en gebruik daarbij verschillende materialen en technieken.'

Meer informatie
Zie de website voor meer informatie over de kunstenares en haar werken: http://www.manolasintjago.exto.nl/

In het zittingszalencomplex 

Informatie volgt.

Kunstwerk Manola Sint Jago

 

Expositie locatie Dordrecht

Tot en met 31 maart 2023 exposeren de schilders van Barteljee op de tweede etage van ons gerechtsgebouw in Dordrecht (Steegoversloot 36). 

De schilders van Barteljee schilderen wekelijks in het atelier van Barteljee aan de Westelijke Parallelweg 50 te Zwijndrecht. In de maanden september, oktober, november en december van 2022 zijn er in het atelier schilderijen geschilderd in verschillende stijlen. 

Er zijn foto realistische, impressionistische, abstracte en kleurrijke schilderijen te bezichtigen rond de thema's landschap, portret, stilleven en dieren. De meeste schilderijen zijn te koop en toegankelijk geprijsd. 

Meer informatie 

Zie voor meer informatie de website www.barteljee.nl

Barteljee_schilderij Janette Havelska.JPG Schilderij Janette Havelska