Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige exposities locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Monika VvariazZ exposeert tot en met eind december 2020 op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Monika VvariazZ houdt zich bezig met kunst in de brede zin. Zij houdt van experimenteren. Thema's in haar werk zijn bron, verbondenheid en duurzaamheid.  Het werk is veelal kleurrijk en abstract. Het is soms mixed media en soms acrylverf op canvas. Ook worden regelmatig gevonden materialen verwerkt in haar werk. Ze hoopt, dat de bezoeker van de expositie niet alleen langsloopt, maar even blijft stilstaan om nog eens even goed te kijken. Dan is het experiment geslaagd. 

Meer informatie over haar expositie in haar nieuwsbrief (pdf, 286,2 KB) en op https://www.vvariazz.nl/

 

In het zittingszalencomplex:

Paul Dikker met de expositie Veranderende tijden', van 4 november 2020 tot eind februari 2021.

Op vier verdiepingen hangen 41 schilderijen uit verschillende periodes van zijn veelzijdige oeuvre. Dikker viert dit jaar zijn 35-jarige jubileum als professioneel beeldend kunstenaar.

Dikkers heldere, avontuurlijke schilderijen zijn niet makkelijk onder te brengen in een of andere stroming. Overweldigd door de prachtige natuur maakt hij in Noorwegen vanaf 2006 een uitgebreide serie landschappen. Vanaf 2012 zoomt hij in op de natuur, die daarmee vreemd genoeg als herkenbaar element steeds meer uit zijn schilderijen verdwijnt. Net zoals muziek een eigen taal is zonder woorden, spreken de non-figuratieve schilderijen van Dikker hun eigen taal: een beeldtaal die zonder woorden direct de menselijke ziel beroert.

Paavali Virtanen, hoogleraar culturele antropologie en directeur van het Finse Rijksinstituut voor Ambulante Perifere Studies: "Paul Dikkers schilderijen zijn zuivere sententies, zo zuiver als het kristalheldere water van onze Finse meren, riittävä Nilakka, of all places!

Website: http://www.pauldikker.nl/
E-mail: info@pauldikker.nl
Tel: 06 11 22 86 17

 

'Onvoorzien' van Paul Dikker 

'Onvoorzien' van Paul Dikker

Huidige expositie locatie Dordrecht

Schilderij van Kunstexpress (1) 
 
 

Expositie van de Kunstexpress

De kunstenaars van de Kunstexpress exposeren met ca. 60 schilderijen op de tweede etage van het gerechtsgebouw in Dordrecht. De expositie is tot en met eind december 2020 te bezichtigen op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Kunstexpress

De Kunstexpress is het atelier van Humanitas DMH te Barendrecht. De kunstenaars van de Kunstexpress exposeren regelmatig en proberen daarbij een zo gevarieerd mogelijk beeld te geven van hun werk. In de visie van de Kunstexpress staat de kunstenaar centraal. De mening/stem van de kunstenaar is belangrijk en de werkzaamheden moeten aansluiten bij de mogelijkheden van de kunstenaar. Er is ruimte voor eigen ideeën en het verbeelden van de eigen fantasie wordt aangemoedigd.

De kunstenaars zijn de hele dag met kunst bezig in een ontspannen, rustige werkomgeving waar zij fijn kunnen werken. Het hebben van belangstelling voor elkaar is een basis om prettig te kunnen samenwerken en om van elkaar te leren.

Schilderij van Kunstexpress (2) 
 
 
Schilderij van Kunstexpress (3)