Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Jasper de Gelder exposeert vanaf 7 mei 2021 zijn werk op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam. 

Over de kunstenaar

Jasper de Gelder is sinds 2001 kunstenaar in Rotterdam. Jasper de Gelder is tevens opgeleid aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam als grafisch vormgever en visualiser en heeft in deze hoedanigheid een aantal jaren diverse werkzaamheden verricht. In 2001 studeerde hij af aan het grafisch lyceum in Rotterdam en daarna begon hij zijn studie aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam, waar hij in 2006 afstudeerde op het gebied van Autonome beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen.

Grapevine dragons van Jasper de Gelder  

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het zittingszalencomplex 

Ronald Neef en Tessa Biemans exposeren hun kunstwerken tot september op de etages in het zittingszalencomplex in Rotterdam. 

Over Ronald Neef

Ronald Neef raakte als kind geïnteresseerd in koken en hij werd chef-kok. Hij kreeg er tijdens het koken een andere grote creatieve hobby bij: kunst! Naast het restaurant waar hij werkte zat een galerie en lijstenmaker. Hij ging daar vaak langs en zo ontstond zijn liefde voor kunst. Hij begon eerst met het maken van lijsten en sinds een jaar of vijf schildert hij zelf. Ronald wisselt het schilderen af met koken in zijn restaurant. Voor Ronald hebben kunst en koken met elkaar gemeen dat hij in beide hobby's zijn creativiteit kwijt kan.

Meer over Ronald Neef: https://art-ro.nl


Over Tessa Biemans 

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde af aan de Willem de Kooning academie (2011) met olieverfschilderijen, en is zich daarnaast bezig gaan houden met film, (strip-) tekenen en installatie. Kenmerkende elementen in het werk zijn humor en romantiek. Voor een project in de Rotterdamse openbare ruimte schildert ze stickers voor op de stoplichtpalen bij fietspaden. 

Meer informatie vind je op de instagrampagina van Tessa en op www.tessabiemans.nl


Titel: Baby Bird - Ronald Neef
Titel: Crazy Bird - Ronald Neef

Titel: Gele muur - Tessa Biemans

Huidige expositie locatie Dordrecht

Tweede etage 

Op de locatie Dordrecht is een foto-expositie van ARRT te bezichtigen tot en met 30 september 2021, het gaat om ruim 50 foto’s. Het Fotografencollectief ARRT uit Dordrecht bestaat uit Arij van der Stelt, Ron den Breems, Rob Scheurwater en Teus de Groot, ontstaan binnen de Dordtse fotoclub DAF. 

Het doel van het collectief is de diepgang in elkaars werk te bevorderen. Daarnaast activeert en inspireert het samenwerken, en het versterkt de persoonlijke handschriften. Hoewel de fotografen verschillen in stijl is de sterke overeenkomst dat de kijker wordt mee genomen in de verrassing, de verbeelding en het gevoel van de gefotografeerde onderwerpen. 

De naam ARRT verwijst naar kunst en dat is niet toevallig: “We beschouwen ons werk als beeldende kunst waarmee we de kijker willen raken, waarbij of- en wat er geraakt wordt met name ook door de kijker bepaald wordt. Juist dat maakt het boeiend en spannend om op deze manier met fotografie bezig te zijn.” 

Meer informatie over ARRT: https://arrtfotografie.nl/ en individuele leden van het collectief: www.teusdegroot.nl en www.steltphotography.nl

Een foto van het fotografencollectief ARRT