Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Van 1 juli tot en met 30 september 2022 exposeert Conny Sinterniklaas haar kunstwerken op de eerste etage in het kantoorgebouw in Rotterdam. 

Over Conny en haar expositie

Mijn naam is Conny Sinterniklaas, ik ben in 1960 geboren in Rijsoord gemeente Ridderkerk. In 2011 ben ik begonnen met schilderen. Na verschillende cursussen en workshops te hebben gevolgd ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Mijn voorliefde gaat uit naar abstracte kleurrijke schilderijen. Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, de zee, een landschap of zomaar een bosje bloemen. Soms maak ik gebruik van de textuur en het verloop van de materialen, een andere keer wil ik mijn gedachten zo abstract mogelijk op het doek zetten.

Meer informatie over Conny (pdf, 60,5 KB).
Bekijk ook haar website www.cs-art-deco.nl.


In het zittingszalencomplex 

Van 6 juli tot en met 30 september is de kunstexpositie 'onafhankelijk' te bezichtigen in het zittingszalencomplex in Rotterdam. 

Over de expositie

30 kunstenaars, nationaal en internationaal verbinden zich met het thema ‘onafhankelijk’. De expositie is gestart rond en na de uitreiking van de Geuzenpenning 2022 in Vlaardingen. Daarna is de expositie op reis gegaan langs de herkomststeden van de verzetsgeuzen. Het doel van de expositie is een artistieke verdiepingsslag te geven aan het thema rond de Geuzenmaand 'onafhankelijk', het betrekken van de bewoners van de steden bij het thema en het doorgeven van het gedachtegoed van de Geuzen(penning) aan de volgende generatie: de inzet voor democratie, en tegen dictatuur, discriminatie en racisme. 

Meer informatie:

Zie de catalogus of de website: www.flagen.nl
Conny Sinterniklaas


Susumu Ohira - Japan
Huidige expositie locatie Dordrecht

Tweede etage

Informatie over de komende expositie volgt.