Laden...

Kunstexposities

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Kunstcommissie

In de gerechtsgebouwen is een tentoonstelling van een kunstenaar of kunstcollectief te zien. Meestal zijn het schilderijen, aquarellen, grafisch werk en foto’s.

De kunstcommissie van de rechtbank stelt zich ten doel beeldende kunstenaars een podium te bieden en zo ook bezoekers van de rechtbank met interessante kunst in aanraking te brengen. De kunst is ook vaak te koop: bij de bodeloges op de verschillende verdiepingen zijn lijsten verkrijgbaar met de vermelding van de namen van de kunstwerken, de prijzen en de adresgegevens van de kunstenaar. Kunstenaars die willen exposeren, kunnen contact opnemen met de leden van de kunstcommissie in Rotterdam voor exposities in ons gerechtsgebouw op het Wilhelminaplein of in Dordrecht voor exposities in ons gerechtsgebouw in de Steegoversloot.

Huidige expositie locatie Rotterdam

In het kantoorgebouw:

Het Rotterdamse street art collectief LASTPLAK exposeert tot en met december 2021 op de eerste verdieping van het kantoorgebouw in Rotterdam.

Over LASTPLAK 

LASTPLAK is een Rotterdams street art collectief dat sinds 2000 vooral bekend staat om zijn bonte muurschilderingen. De ruim tien verbonden kunstenaars hebben verschillende achtergronden in graffiti, vormgeving, illustratie en beeldende kunst. Naast werk op straat werken zij ook samen en individueel aan schilderijen. 

Deze expositie laat een aantal solo- en groepswerken zien van GRRT WatNou, Stoog, PinWin, OX Alien, Boortorrie, Oles, Thor, Meerbeer, Sake en B.A. Bij de groepswerken wordt er meestal een achtergrond en thema opgezet, waarna het doek aan telkens wordt doorgegeven en de volgende er een bijdrage aan toe voegt. 

Meer informatie vind je op Twitter- en Facebookpagina’s van LASTPLAK en op http://lastplak.com

In het zittingszalencomplex 

Charlotte en Maurits van der Cingel exposeren hun kunstwerken tot en met december 2021 op de etages in het zittingszalencomplex in Rotterdam.

Over Charlotte van der Cingel

Charlotte van der Cingel is een hedendaagse kunstenaar uit Rotterdam. Na verschillende mediums uitgeprobeerd te hebben, heeft ze zich uiteindelijk gespecialiseerd in realistische olieverf schilderijen. In aanvang begonnen met het tekenen en schilderen van portretten, maar toen ze werken van de pionieren op het gebied van fotorealisme tegenkwam werd ze erdoor bevangen en maakte zich die kunst van het schilderen eigen. Haar werk is hierdoor een mix geworden van realistische portretten, stillevens en stadsgezichten welke geïnspireerd zijn door haar directe omgeving.

Over Maurits van der Cingel

Al vanaf jonge leeftijd is kunstenaar Maurits van der Cingel geïnteresseerd in verschillende vormen van kunst. Sinds een aantal jaren is hij druk met het creëren van mixed media schilderijen en met het maken van bronzen beelden, gepolijst door een diepe glans. Bij zijn schilderijen streeft hij er naar dat ze klasse en kwaliteit uitstralen en probeert dit te realiseren door middel van het gebruik van kwaliteitsproducten met een subtiele toevoeging van glitter. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de natuur en in het bijzonder de kleurrijke dieren uit de natuur.

   

Meer informatie vind je op de instagrampagina’s van Charlotte en Maurits en op https://charlottevandercingelart.comLASTPLAK
Charlotte van der Cingel


Maurits van der Cingel

Huidige expositie locatie Dordrecht

Tweede etage 

Kunstenaar Jan van den Broeck exposeert op de locatie Dordrecht zijn aquarellen en potloodtekeningen. De kunstwerken zijn te bezichtigen tot en met december 2021.

Over Jan van den Broeck

Mijn naam is Jan van den Broeck en ik heb de eer om mijn werk te mogen exposeren...
Mijn passie, uitdaging en soms ook lastpak... de aquarel.
Ik doe dit al ongeveer 40 jaar en ik ben autodidact.
Ik ben op zoek naar sfeerimpressies, composities die mij “pakken”.
Ook enkele potloodtekeningen van onze kleindochter, ook heel leuk om te doen.
Het is weer een hele tijd geleden, dat ik voor het laatst heb geëxposeerd.
Heel leuk en spannend weer.

Mocht u interesse hebben, meer informatie is verkrijgbaar bij de bodebalie.
Dank u....         Jan.”
Een potloodtekening van Jan van den Broeck

Een potloodtekening van Jan van den Broeck