Laden...

Contact bewind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksUw Situatie > Bewind > Contact bewind

Bij bewind regelt een bewindvoerder de geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. Alleen een persoon van 18 jaar of ouder kan onder bewind staan.

U vraagt bewindvoering aan bij de kantonrechter. Deze procedure valt onder het civiel recht. Een advocaat is niet verplicht.

Contact bewind

Wilt u een verzoek indienen voor het aanvragen, veranderen of stoppen van bewind? Of wilt u een formulier of klacht over een bewindvoerder indienen?

Naar welke rechtbank?

U kunt uw verzoek indienen bij de rechtbank in het gebied waar de persoon woont voor wie de maatregel bedoeld is. U doet dit bij de sector kanton/bewindsbureau van die rechtbank.

Contact met de rechtbank

Weet u welke rechtbank (en locatie) over het bewind gaat? Dan kunt u hieronder naar de contactgegevens van de sector kanton of het bewindsbureau van de desbetreffende rechtbank.

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum