Laden...

Webinar Digitaal procederen asiel- en bewaringszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksVoor advocaten en juristen > Digitalisering Rechtspraak > Webinar Digitaal procederen asiel- en bewaringszaken

Stap voor stap digitaal procederen asiel- en bewaringszaken

Vanaf 12 juni 2017 is het voor advocaten verplicht om digitaal te procederen in asiel- en bewaringszaken. De verplichting geldt voor besluiten die op of na 12 juni 2017 zijn genomen. Voor piketsituaties, zoals een voorlopige voorziening bij een dreigende uitzetting van een vreemdeling, neemt u altijd telefonisch contact op met de pikettelefoondienst CIV:  088 – 361 92 90 (24 uur per dag). De piketfunctionaris kan u instructies geven voor het indienen van formulieren of stukken bij de rechtbank.

De Rechtspraak organiseerde op 29 maart 2017 in samenwerking met de Nederlandse Orde van Advocaten een webinar voor vreemdelingenadvocaten. Door het webinar terug te kijken, komt u op een laagdrempelige manier meer te weten over het moderniseringsprogramma KEI en de nieuwe digitale manier van werken. Stap voor stap wordt het digitale systeem getoond en vragen beantwoord die tijdens de online workshop aan bod kwamen. Hoe dient een advocaat een beroepschrift in en hoe werkt het uploaden van stukken? Hoe verloopt het berichtenverkeer? Wat is nodig om digitaal te procederen en wat gebeurt er bij een storing?

Verbeteringen

Sinds de opname van het webinar is Mijn Rechtspraak doorontwikkeld en verbeterd. Het is mogelijk dat de huidige schermen in het webportaal op onderdelen afwijken van de schermen die in het webinar worden getoond.

Bekijk het hele webinar

Het hele webinar duurt 43 minuten. Daarin komen alle belangrijke onderdelen van digitaal procederen aan de orde. Bekijk het hele webinar (ssr.nl).

Bekijk specifieke onderdelen van het webinar

Bent u specifiek op zoek naar informatie over de digitale zitting, de technische vereisten om digitaal te procederen of wat er gebeurt bij een storing? Bekijk dan een van de uitgelichte onderdelen van het webinar.

 • Webportaal Mijn Rechtspraak
  Hoe start u een nieuwe zaak, hoe voegt u stukken toe en andere informatie over werken in het webportaal bekijkt u in het onderdeel Demo Mijn Rechtspraak (ssr.nl)
 • Technische vereisten
  Wat heeft u nodig om digitaal te procederen? Komt er een Aansluitpunt voor vreemdelingenzaken? Werkt Mijn Rechtspraak ook via een tablet? Bekijk het onderdeel Technische vereisten (ssr.nl)
 • Onderhoud en storing
  Wat te doen bij gepland onderhoud of een storing? En wanneer is een termijnoverschrijding verschoonbaar? Bekijk het onderdeel Verstoringen (ssr.nl)
 • Digitale zitting
  Hoe gaat u om aanvullende gronden tijdens de zitting, is er wifi in de rechtszaal en is Mijn Rechtspraak te gebruiken tijdens de zitting? Bekijk het onderdeel Digitale zitting (ssr.nl)
 • Inleiding webinar
  Sinds wanneer is digitaal procederen mogelijk in asiel- en bewaringszaken en wat wordt er in het webinar behandeld? Bekijk de Inleiding van het webinar (ssr.nl)

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.