Laden...

Geen directe gevolgen lockdown voor zittingen College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Geen directe gevolgen lockdown voor zittingen College van Beroep voor het bedrijfsleven
Den Haag, 15 december 2020


Het kabinet heeft voor de periode van dinsdag 15 december tot 2020 tot en met ten minste dinsdag 19 januari 2021 strengere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben geen directe gevolgen voor de geplande en nog te plannen zittingen van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Rechtspraak is een essentieel onderdeel van onze democratische rechtsstaat. Het CBb vervult daarin een rol.

Het Paleis van Justitie in Den Haag (waar de meeste zittingen van het CBb plaatsvinden) is al enige tijd coronabestendig. In het publieksgedeelte en in de zittingszalen is anderhalve meter afstand steeds de norm. Er is een gecontroleerde ontvangst van partijen, looproutes zijn aangegeven en er staan plexiglas schermen bij de receptiebalie en in de zittingszalen.

Het is belangrijk dat partijen naar hun zitting kunnen komen als ze hiervoor uitgenodigd zijn. Het kabinet heeft hiervoor geen (reis)beperkingen opgelegd. Het kan zijn dat mensen niet in staat zijn hun zitting bij te wonen. In dat geval zal het CBb waar mogelijk naar een passende oplossing zoeken,  bijvoorbeeld een zitting via een beeldverbinding.

In de publieksruimte van het Paleis van Justitie geldt een mondkapjesplicht, zowel voor bezoekers als voor medewerkers van het CBb. Dit geldt niet voor de zittingszalen. Als u heeft plaatsgenomen in de zittingszaal, kunt u uw mondkapje afdoen.


 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 3910 of 06 22812976.

Uitspraken