College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Klachten tegen curator Eurocommerce terecht afgewezen21-11-2017 23:00:00<p>De accountantskamer wees de klachten tegen de accountant die optrad als curator in het faillissement van vastgoedfonds Eurocommerce terecht af. Dat besliste het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in het door de voormalige directeur van Eurocommerce aangespannen hoger beroep. </p>
Klachten tegen accountant van de Weyl Groep terecht gegrond verklaard15-11-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak op de hoger beroepen van een voormalig accountant van KPMG (de accountant) en de curatoren van de Weyl Groep (Weyl). De accountant heeft voor de jaren 2008 en 2009 goedkeurende verklaringen bij de jaarrekeningen van de Weyl afgegeven. Nadat Weyl in het voorjaar van 2010 failliet was verklaard, werd bekend dat binnen Weyl sprake is geweest van fraude. </p>
Mestboete gedeeltelijk geschrapt25-10-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vandaag in een mestboetezaak de staatssecretaris van Economische Zaken opgedragen de opgelegde boete van 40.500 euro opnieuw te berekenen. Dit omdat was nagelaten de overtreder voorafgaand aan zijn verhoor voor te houden dat hij niet verplicht was tot antwoorden. <br>De verklaringen van de overtreder tijdens dat verhoor mochten daarom niet worden gebruikt voor het bewijs van de overtreding. Hierdoor kon een deel van de overtreding niet worden bewezen en werd de boete te hoog vastgesteld.</p>