College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

NZa moet inhoudelijk beslissen op bezwaar tegen integrale prestaties geboortezorg21-6-2017 22:00:00<p>De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet het bezwaar van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann tegen integrale prestaties geboortezorg inhoudelijk beoordelen. Dat is de uitkomst van het beroep waarover het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag uitspraak deed.</p>
Geen overtreding bij monsterneming drijfmest14-6-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft vandaag in hoger beroep boetes geschrapt die de staatssecretaris van Economische Zaken aan mesthandelaren had opgelegd. </p>
Geen oordeel over exameneisen accountants22-5-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed vandaag uitspraak over de verzwaarde exameneisen voor de accountants-<br>opleidingen. De vereniging van accountants voor het midden- en kleinbedrijf (SRA) vreest dat alleen grotere accountantskantoren kunnen voldoen aan het hogere aantal aan Assurance te besteden uren en dat trainees de oriëntatie Accountancy-MKB niet meer kunnen doen bij de kantoren, die hun dienstverlening richten op het MKB. </p>