Laden...

College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur

Bezoekadres (Bruggebouw)

Prins Clauslaan 14
2595 AJ Den Haag

Zittingsadres (Paleis van Justitie)

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Route via Google Maps (google.nl)
Bekijk het Paleis van Justitie van binnen

Telefoonnummer

088 362 39 10

Mailen met het CBb

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.
Veilig mailen met het CBb start via onderstaande knop.
Start veilig mailcontact met het CBb (zivver.com)

Over het CBb

Het CBb is één van de vier hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere drie zijn de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.

Het CBb is de hoogste rechter op het gebied van het economisch bestuursrecht en geeft leiding aan de rechtspraak op belangrijke terreinen. Het CBb behandelt zaken over bijvoorbeeld economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, vervoer, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht, consumentenbescherming, mededingingsrecht en accountantstuchtrecht. In veel zaken speelt het recht van de Europese Unie een rol. Het CBb is daarmee een gespecialiseerde economische en Europeesrechtelijke bestuursrechter.

Met de andere drie hoogste rechters is het CBb daarnaast verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.
Het CBb is zowel rechter in eerste en enige aanleg als rechter in hoger beroep.

Zittingen

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9:00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Procesdeelnemers krijgen voorrang in de zittingszaal of publieke ruimte, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is kan worden bestemd voor belangstellend publiek. Vol is vol.

Bezoek aan het CBb

Hoe u zich voorbereid op een bezoek aan het CBb leest u bij bezoekinformatie

Aankondiging uitspraken

Iedere vrijdag vanaf 12.00 uur kunt u op de pagina Openbaarmaking en publicatie van uitspraken bekijken in welke zaken het CBb op dinsdag, de week erop, om 9.45 uur uitspraak doet. Als u bij de uitspraak aanwezig wilt zijn, moet u zich uiterlijk op de maandag tevoren om 13:00 uur, telefonisch of per e-mail, aanmelden.

De (eventueel geanonimiseerde) uitspraak staat op diezelfde dinsdag vanaf 14.00 uur in het uitsprakenregister. Uitspraken als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht worden in beginsel niet gepubliceerd.

Regels en procedures

U kunt een beroepsprocedure bij het CBb starten.

Wilt u meer weten over de regels en procedures van het College van Beroep voor het bedrijfsleven?

TVL-zaak bij het CBb, hoe werkt dat?
Tegemoetkoming vaste lasten

Bekijk de video-uitleg van Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Preventieve ruimingen gaan doorPreventieve ruimingen gaan doorhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Preventieve-ruimingen-gaan-door.aspxDen Haag26-10-2022 22:00:00<p>Op een bedrijf dat is gelegen binnen een straal van één kilometer van de bedrijven van verzoekers is op 21 oktober 2022 besmetting met Aviaire Influenza (vogelgriep) vastgesteld. De ruiming van dat bedrijf was op vrijdagvond afgerond. Verweerder heeft alle pluimvee van verzoekers aangemerkt als verdacht met vogelgriep en een aantal maatregelen opgelegd, waaronder het preventief doden van pluimvee. Verzoekers hebben de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gevraagd om de preventieve ruimingen voorlopig te schorsen. <br></p>
Livestream hoger beroep FM-vergunningenLivestream hoger beroep FM-vergunningenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Livestream-hoger-beroep-FM-vergunningen.aspxDen Haag19-10-2022 22:00:00<p><strong>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) behandelt op donderdag 27 oktober 2022 het hoger beroep  </strong><strong>tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam (<a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2022:5958&showbutton=true&keyword=ECLI:NL:RBROT:2022:5958">ECLI:NL:RBROT:2022:5958</a>) waarbij de besluiten van de minister van EZK om de FM-vergunningen voor landelijke commerciële radio-omroepen per 1 september 2022 te verlengen met 3 jaar, is vernietigd. De rechtbank heeft verder beslist dat de bestaande vergunningen mogen worden verlengd tot 1 september 2023 en dat de minister ervoor moet zorgen dat per die datum de frequentieruimte opnieuw is verdeeld. </strong></p><p><strong>De rechtbank heeft bepaald dat de minister uiterlijk 1 september 2023 moet zijn gekomen tot een nieuwe verdeling van de frequentieruimte.</strong></p><p><strong>De zitting is via de livestream te volgen op donderdag 27 oktober 2022 vanaf 13:00 uur via deze </strong><a href="https://streams.nfgd.nl/verdeling-frequentieruimte-commerciele-radio" target="_blank">Link</a> .<br><br></p><br>
Aanwijzingen DNB aan Bunq gedeeltelijk geschrapt: geen bewijs voor alle overtredingen antiwitwaswetgeving Aanwijzingen DNB aan Bunq gedeeltelijk geschrapt: geen bewijs voor alle overtredingen antiwitwaswetgeving https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Aanwijzingen-DNB-aan-bunq-gedeeltelijk-geschrapt-geen-bewijs-voor-alle-overtredingen-antiwitwaswetgeving--.aspxDen Haag17-10-2022 22:00:00<p>Er zijn in Nederland wettelijke regels ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering. Banken zijn volgens die regels verplicht hun klanten te screenen en monitoren op de risico’s van witwassen en financiering van terrorisme. De Nederlandsche Bank (DNB) houdt hierop toezicht. De handhaving van de antiwitwasregels heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen en staat centraal in de rechtszaak tussen Bunq en toezichthouder DNB, waarin het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in hoger beroep uitspraak deed. In deze zaak gaat het om de aanwijzingen die DNB Bunq heeft gegeven om te voldoen aan de antiwitwasregels, die deze bank volgens DNB zou hebben overtreden.  <br><br></p>