College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Telecomaanbieders moeten abonneegegevens verstrekken binnen de EU16-1-2018 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt vandaag dat Nederlandse telecomaanbieders verplicht zijn om abonneegegevens, zoals naam, adres en telefoonnummer, te verstrekken voor de opname in (digitale) telefoongidsen in een andere EU lidstaat.<br>De toestemming die een abonnee geeft voor opname van zijn gegevens in een telefoongids, geldt ook voor andere EU lidstaten. De telecomaanbieders hoeven voor het verstrekken van informatie over de landsgrenzen dus niet opnieuw toestemming aan hun abonnees te vragen.</p>
Tarieven gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg gebaseerd op ondeugdelijk onderzoek 20-12-2017 23:00:00<p>Vandaag verklaart het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de beroepen van zorgverzekeraars en zorgaanbieders tegen de tarieven voor de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (sGGZ) gegrond. </p>
Stillegging bedrijf Biodiesel Amsterdam geschorst20-12-2017 23:00:00<p>De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schorst vandaag het besluit van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (minister) tot stillegging van de productie van biodiesel bij het bedrijf Biodiesel Amsterdam. Biodiesel heeft bezwaar gemaakt tegen die beslissing bij de minister. Op dit bezwaar moet de minister nog beslissen.</p>