College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Verbod UberPOP houdt stand20-9-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak over maatregelen van de minister van Infrastructuur en Milieu (minister van I&M) tegen UberPOP en UberX. </p>
Geen handhaving Warenwet bij tijgermuggen in geïmporteerde autobanden18-9-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak in een zaak waarin het Platform Stop Invasieve Exoten de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had gevraagd op grond van de Warenwet op te treden tegen bedrijven die gebruikte banden in Nederland importeren en verhandelen. Reden voor dit verzoek was dat volgens het Platform bij deze bedrijven tijgermuggen in banden zijn aangetroffen. </p>
Twijfel aan tarieven NZa voor röntgen-MRI- en microbiologische onderzoeken17-9-2017 22:00:00<p>De NZA moet opnieuw beslissen op het bezwaar van een aantal diagnostische centra en laboratoria (centra) tegen de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor het jaar 2016 heeft vastgesteld voor röntgen- en MRI-onderzoeken en medisch-microbiologische diagnostiek. Dat besloot het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in beroep.</p>