Laden...

College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur

Bezoekadres (Bruggebouw)

Prins Clauslaan 14
2595 AJ Den Haag

Zittingsadres (Paleis van Justitie)

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Route via Google Maps (google.nl)
Bekijk het Paleis van Justitie van binnen

Telefoonnummer

088 362 39 10

Mailen met het CBb

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.
Veilig mailen met het CBb start via onderstaande knop.
Start veilig mailcontact met het CBb (zivver.com)

Over het CBb

Het CBb is één van de vier hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere drie zijn de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.

Het CBb is de hoogste rechter op het gebied van het economisch bestuursrecht en geeft leiding aan de rechtspraak op belangrijke terreinen. Het CBb behandelt zaken over bijvoorbeeld economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, vervoer, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht, consumentenbescherming, mededingingsrecht en accountantstuchtrecht. In veel zaken speelt het recht van de Europese Unie een rol. Het CBb is daarmee een gespecialiseerde economische en Europeesrechtelijke bestuursrechter.

Met de andere drie hoogste rechters is het CBb daarnaast verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.
Het CBb is zowel rechter in eerste en enige aanleg als rechter in hoger beroep.

Zittingen

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9:00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Procesdeelnemers krijgen voorrang in de zittingszaal of publieke ruimte, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is kan worden bestemd voor belangstellend publiek. Vol is vol.

Bezoek aan het CBb

Hoe u zich voorbereidt op een bezoek aan het CBb leest u bij bezoekinformatie

Aankondiging uitspraken

Iedere vrijdag vanaf 12.00 uur kunt u op de pagina Openbaarmaking en publicatie van uitspraken bekijken in welke zaken het CBb op dinsdag, de week erop, om 9.45 uur uitspraak doet. Als u bij de uitspraak aanwezig wilt zijn, moet u zich uiterlijk op de maandag tevoren om 13:00 uur, telefonisch of per e-mail, aanmelden.

De (eventueel geanonimiseerde) uitspraak staat op diezelfde dinsdag vanaf 14.00 uur in het uitsprakenregister. Uitspraken als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht worden in beginsel niet gepubliceerd.

Regels en procedures

U kunt een beroepsprocedure bij het CBb starten.

Wilt u meer weten over de regels en procedures van het College van Beroep voor het bedrijfsleven?

TVL-zaak bij het CBb, hoe werkt dat?
Tegemoetkoming vaste lasten

Bekijk de video-uitleg van Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

St. de Faunabescherming Minister voor Natuur en Stikstof (Kroondomein)St. de Faunabescherming Minister voor Natuur en Stikstof (Kroondomein)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/-St-de-Faunabescherming-Minister-voor-Natuur-en-Stikstof-Kroondomein.aspxDen Haag2-10-2023 22:00:00<p>De uitspraak in de zaak van de St. de Faunabescherming - Minister voor Natuur en Stikstof zal hoogstwaarschijnlijk op 17 oktober 2023 om 10.30 uur, onder begeleiding van een persbericht, uitgaan. <br><br>Elke vrijdag kunt u op de website van het CBb zien welke uitspraken er de dinsdag erop uitgaan <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven">College van Beroep voor het bedrijfsleven | Rechtspraak</a>. Het nummer in deze zaak is AWB 22/1397.<br><br></p><p>Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:<br>communicatie/persvoorlichting van het CBb:<br>Celeste de Wit: 06-22812976.<br></p><p><br><br><br></p>
Van der Valk uitspraken op 14 november 2023Van der Valk uitspraken op 14 november 2023https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Van-der-Valk-uitspraken-op-14-november-2023.aspxDen Haag27-9-2023 22:00:00<p><strong>In tegenstelling tot wat eerder is meegedeeld, wordt in de beroepen van de hotel-restaurants van Van der Valk uitspraak gedaan op 14 november 2023.</strong></p><p><strong>De uitspraak is op die dag te volgen via een livestream. Nader bericht daarover volgt.</strong></p>
Berispingen accountants Imtech gehandhaafdBerispingen accountants Imtech gehandhaafdhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Berispingen-accountants-Imtech-gehandhaafd.aspxDen Haag25-9-2023 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) handhaaft in twee uitspraken de berispingen die de accountantskamer oplegde aan de accountant die verantwoordelijk was voor de controle van de jaarrekening 2012 van Imtech (controlerend accountant) en aan een accountant die bij deze controle de opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelaar (OKB-er) was. In een derde uitspraak (over de halfjaarcijfers 2012 van Imtech) laat het CBb de beslissing van de accountantskamer om geen maatregel op te leggen in stand.<br></p>