College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven
Uitsnede gebouw College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Boete voor verladen vlees bij te hoge temperatuur terecht19-3-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) laat in hoger beroep door de Staatssecretaris van Economische Zaken aan een kalverenslachterij opgelegde boetes in stand. </p>
ACM legt verplichting KPN verkeerd uit21-2-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vernietigt vandaag in hoger beroep een deel van de boetes die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eind 2013 aan KPN oplegde. </p>
CBb: AFM boete voor particuliere belegger terecht21-2-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is van oordeel, net als eerder de rechtbank Rotterdam, dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een particuliere belegger terecht heeft beboet omdat hij de koers van het aandeel New Sources Energy (NSE) in de periode augustus/september 2011 kunstmatig heeft opgestuwd. </p>