Laden...

College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Bezoekadres

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur

Bezoekadres (Bruggebouw)

Prins Clauslaan 14
2595 AJ Den Haag

Zittingsadres (Paleis van Justitie)

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Route via Google Maps (google.nl)
Bekijk het Paleis van Justitie van binnen

Zittingsadres (gebouw Raad van State)

Kneuterdijk 22
2514 EN Den Haag
Routebeschrijving (raadvanstate.nl)

Telefoonnummer

088 362 39 10

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoek aan het CBb 

Bezoekinformatie

Mailen met het CBb

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.
Veilig mailen met het CBb start via onderstaande knop.
Start veilig mailcontact met het CBb (zivver.com)

Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus vanuit de Rechtspraak

Over het CBb

Het CBb is één van de vier hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere drie zijn de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.

Het CBb is de hoogste rechter op het gebied van het economisch bestuursrecht en geeft leiding aan de rechtspraak op belangrijke terreinen. Het CBb behandelt zaken over bijvoorbeeld economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, vervoer, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht, consumentenbescherming, mededingingsrecht en accountantstuchtrecht. In veel zaken speelt het recht van de Europese Unie een rol. Het CBb is daarmee een gespecialiseerde economische en Europeesrechtelijke bestuursrechter.

Met de andere drie hoogste rechters is het CBb daarnaast verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.
Het CBb is zowel rechter in eerste en enige aanleg als rechter in hoger beroep.

Zittingen

Op maandag tot en met vrijdag vinden er zittingen plaats in het Paleis van Justitie

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Als u de zitting wilt bijwonen, moet u zich vooraf aanmelden.

Aankondiging uitspraken

Iedere vrijdag vanaf 12.00 uur kunt u op de pagina Openbaarmaking en publicatie van uitspraken bekijken in welke zaken het CBb op dinsdag, de week erop, om 9.45 uur uitspraak doet. Als u bij de uitspraak aanwezig wilt zijn, moet u zich uiterlijk op de maandag tevoren om 13:00 uur, telefonisch of per e-mail, aanmelden.

De (eventueel geanonimiseerde) uitspraak staat op diezelfde dinsdag vanaf 14.00 uur in het uitsprakenregister. Uitspraken als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht worden in beginsel niet gepubliceerd.

Regels en procedures

U kunt een beroepsprocedure bij het CBb starten.

Wilt u meer weten over de regels en procedures van het College van Beroep voor het bedrijfsleven?

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Nagekomen zaak MKZ Kootwijkerbroek: dieren mochten worden geruimdNagekomen zaak MKZ Kootwijkerbroek: dieren mochten worden geruimdhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Nagekomen-zaak-MKZ-Kootwijkerbroek-dieren-mochten-worden-geruimd.aspxDen Haag17-1-2022 23:00:00<p>De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mocht vee uit Kootwijkerbroek in verband met mond- en klauwzeer (MKZ) ruimen. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in de procedure die de veehouder in maart 2020 aanspande. <br></p>
Beroepen tegen maximumtarieven voor geestelijke gezondheidszorg afgewezenBeroepen tegen maximumtarieven voor geestelijke gezondheidszorg afgewezenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Beroepen-tegen-maximumtarieven-voor-geestelijke-gezondheidszorg-afgewezen.aspxDen Haag20-12-2021 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat de maximumtarieven voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz), zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die heeft vastgesteld, rechtmatig zijn.<br></p>
Fusie Aegon en Optas: polishouders zijn belanghebbende bij instemmingsbesluit DNBFusie Aegon en Optas: polishouders zijn belanghebbende bij instemmingsbesluit DNBhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/College-van-Beroep-voor-het-bedrijfsleven/Nieuws/Paginas/Fusie-Aegon-en-Optas-polishouders-zijn-belanghebbende-bij-instemmingsbesluit-DNB.aspxDen Haag13-12-2021 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de polishouders van Optas als belanghebbenden aangemerkt bij het instemmingsbesluit van DNB over de fusie van Aegon en Optas. Dat is de uitkomst van het hoger beroep dat DNB had aangespannen bij het CBb.<br><br></p>