College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Op Koningsdag (vrijdag 27 april) zijn wij gesloten.

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Minister moet videobeelden nertsenfokkerij bekijken17-4-2018 22:00:00<p>De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet opnieuw beslissen op het verzoek om maatregelen te treffen tegen een nertsenfokkerij. Die uitspraak deed het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag. </p>
Accountantskamer moet klacht inhoudelijk beoordelen3-4-2018 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt vandaag in hoger beroep dat de accountantskamer ten onrechte niet is toegekomen aan de inhoudelijke behandeling van een klacht tegen een accountant. <br>De accountantskamer had die beslissing genomen omdat de klager het beginsel van concentratie van klachten had geschonden. Dit beginsel houdt in dat een klager zoveel mogelijk zijn klachten tegen een accountant tegelijk in één tuchtprocedure aanhangig maakt.</p>
Maatregel slachtproces onterecht28-3-2018 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt vandaag de maatregelen tegen een aantal pluimveeslachterijen om hun Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) - procedures aan te passen. Die procedures hebben als doel om de voedselveiligheid te vergroten. </p>