Laden...

Livestream 26 oktober zitting huisartstarieven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Livestream 26 oktober zitting huisartstarieven
Den Haag, 23 oktober 2023


Donderdag 26 oktober om 13.00 uur behandelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) de zaak over de huisartstarieven 2023 en 2024 van diverse huisartsen(verenigingen) tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Waar gaat de zaak over?

De NZa heeft de huisartstarieven voor 2023 en 2024 gebaseerd op een kostenonderzoek over het jaar 2015 en deze tarieven geindexeerd. Tegen dit besluit zijn verschillende huisartsen en belangenorganisaties van huisartsen opgekomen. De huisartsen vinden dat de huisartsenpraktijk sindsdien zodanig is veranderd en hun takenpakket is verzwaard en vergroot, dat de kosten niet meer op het kostenonderzoek van 2015 gebaseerd kunnen worden. De huisartsen vinden dat de tarieven niet kostendekkend zijn.

Deze zitting zal live te volgen zijn via een livestream. De link naar de Livestream vindt u hier: 

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
afdeling persvoorlichting Celeste de Wit tel. 06 228 129 76 Uitspraken