Laden...

Livestream zitting CBb konikpaarden Oostvaardersplassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Livestream zitting CBb konikpaarden Oostvaardersplassen
Den Haag, 28 oktober 2020

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) behandelt op maandag
2 november a.s. een verzoek van Stichting Animal Rights om een voorlopige voorziening te treffen. De zitting vangt aan om 14.00 uur en is via een livestream te volgen.

In de loop van vrijdag 23 oktober jl. vroeg Animal Rights het CBb in een spoedprocedure de slacht van circa 150 konikpaarden te verhinderen. Animal Rights maakt bezwaar tegen de afgifte van paardenpaspoorten voor deze dieren uit de Oostvaardersplassen en wil op die manier de levens van deze dieren redden. Het verzoek kwam voor 32 paarden te laat. Deze dieren waren namelijk al gedood voordat Animal Rights haar verzoek indiende. Het verzoek om een voorlopige voorziening wordt voor de overige ongeveer 120 paarden behandeld op 2 november a.s.

De livestream kan gevolgd worden via deze link:
https://streams.nfgd.nl/cbb-konikpaarden-oostvaardersplassen

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910 of 06 228 129 76.

Uitspraken