Laden...

Prejudiciële vragen over gewasbeschermingsmiddelen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Prejudiciële vragen over gewasbeschermingsmiddelen
Den Haag, 03 mei 2022

In drie door PAN-Europe aangespannen rechtszaken vraagt het College van Beroep voor het bedrijfsleven aan het Hof van Justitie van de Europese Unie om de uitleg van het Europese recht. Het gaat over de gewasbeschermingsmiddelen Closer, Dagonis en Pitcher.

In de zaak over Closer gaat het er om in hoeverre Nederland bij de toelating kan afwijken van een door een andere lidstaat uitgevoerde beoordeling. In de zaken Dagonis en Pitcher verschillen PAN-Europe en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden van mening of hormoonontregelende eigenschappen naast de Europese beoordeling ook op nationaal niveau (bij de toelating van een gewasbeschermingsmiddel) beoordeeld kan worden. Verder speelt in alle drie de zaken de vraag naar welk tijdstip de beoordeling gebeurt: de stand van de wetenschappelijke en technische kennis op het moment van de toelating of een eerder moment, bijvoorbeeld de aanvraag.

In afwachting van het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie zal iedere verdere beslissing worden aangehouden.

De volledige uitspraken zijn via onderstaande linkjes te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraken zijn laatstgenoemden beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.

Uitspraken