Laden...

WindShareFund moet beleggers beter informeren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > WindShareFund moet beleggers beter informeren
Den Haag, 02 november 2021
WindShareFund (WSF) schoot te kort in de informatieverstrekking aan haar obligatiehouders over de restwaarde van de aangekochte windmolens, de onderlinge toerekening van kosten/opbrengsten en de in rekening gebrachte managementvergoeding. Daarmee overtrad WSF de Wet handhaving consumentenbescherming. 

Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in een door WSF aangespannen rechtszaak. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) mocht hiervoor een last onder dwangsom opleggen. Dat mocht AFM niet doen voor de zakelijke kosten, omdat op dit punt geen sprake is van een overtreding. Ook is de opgelegde last op meerdere punten onvoldoende duidelijk of strekt verder dan voor herstel van de overtreding noodzakelijk is. Met het oog op finale geschilbeslechting herstelt het CBb dit gebrek zelf en verbetert het de last. 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.Uitspraken