Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Geen rectificatie voor beschuldiging van matchfixingGeen rectificatie voor beschuldiging van matchfixinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Geen-rectificatie-voor-beschuldiging-van-matchfixing.aspxArnhem12-4-2021 22:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wijst rectificatie voor een beschuldiging van “matchfixing” van de WK wedstrijd Nigeria-Italië in 1994 af. De voormalige Nigeriaanse assistent-bondscoach zou in een radio-interview hebben gezegd dat de voormalig bondscoach (een Nederlander) de wedstrijd heeft “verkocht”. De rechtbank bepaalde daarop in kort geding dat de voormalige assistent-bondscoach een rectificatie moest plaatsen. In hoger beroep oordeelt het hof anders: omdat niet aangetoond is dat de voormalige Nigeriaanse assistent-bondscoach dit gezegd heeft, trekt het hof de rectificatie in. </p>
Locaties rechtbank Noord-Nederland en locatie Leeuwarden hof Arnhem-Leeuwarden rookvrij vanaf 1 juliLocaties rechtbank Noord-Nederland en locatie Leeuwarden hof Arnhem-Leeuwarden rookvrij vanaf 1 julihttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Locaties-rechtbank-Noord-Nederland-en-locatie-Leeuwarden-hof-Arnhem-Leeuwarden-rookvrij-vanaf-1-juli.aspxArnhem-Leeuwarden11-4-2021 22:00:00<p>Vanaf 1 juli 2021 zijn de locaties Assen, Groningen en Leeuwarden van rechtbank Noord-Nederland en de locatie Leeuwarden van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden ook buiten rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op de terreinen van de rechtbank en het hof. De locatie Arnhem van het hof is al rookvrij. </p>
Ook in hoger beroep 20 jaar cel voor riviermoord SurinameOok in hoger beroep 20 jaar cel voor riviermoord Surinamehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-20-jaar-cel-voor-riviermoord-Suriname.aspxLeeuwarden1-4-2021 22:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 39-jarige man uit Almere veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin in juni 2015 in Paramaribo.<br>Naast moord wordt verdachte ook veroordeeld voor een poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij, het vals opmaken van een kwitantie en hypotheekfraude.</p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.