Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Man die zijn vrouw om het leven bracht heeft geen recht op de erfenisMan die zijn vrouw om het leven bracht heeft geen recht op de erfenishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Man-die-zijn-vrouw-om-het-leven-bracht-heeft-geen-recht-op-de-erfenis.aspxArnhem29-5-2023 22:00:00<div>Een man brengt zijn vrouw om het leven. In de strafzaak verklaart de rechtbank dat sprake is van doodslag en dat dit feit strafbaar is. De rechtbank oordeelt ook dat de man zelf niet strafbaar is omdat hij door een ziekelijke stoornis ontoerekeningsvatbaar is. De rechtbank ontslaat de man van alle rechtsvervolging en legt hem wel tbs op. <br><br></div>
Beslissingen onderzoekswensen Mallorca-zaakBeslissingen onderzoekswensen Mallorca-zaakhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Beslissingen-onderzoekswensen-Mallorca-zaak.aspxLeeuwarden16-5-2023 22:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag beslissingen genomen over de onderzoekswensen in de Mallorca-zaak. Deze onderzoekswensen zijn tijdens de regiezitting van 20 april 2023 door het hof besproken.<br></p>
Ziggo moet een waarschuwingsbrief van Brein aan haar klant sturenZiggo moet een waarschuwingsbrief van Brein aan haar klant sturenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ziggo-moet-een-waarschuwingsbrief-van-Brein-aan-haar-klant-sturen.aspxArnhem1-5-2023 22:00:00<p>Stichting Brein houdt zich bezig met de bestrijding van inbreuken op auteursrechten van bijvoorbeeld artiesten, schrijvers, filmmakers en muzikanten. Voor de bij haar aangesloten leden treedt Brein onder meer op tegen het illegaal via internet delen van werken die door het auteursrecht worden beschermd (zoals films, series, boeken en muziek). Ziggo is de grootste internetserviceprovider van Nederland. Haar klanten krijgen tegen betaling toegang tot het internet via zogenoemde 'Ziggo-IP-adressen'.   <br><br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaaksverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.