Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag-vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

VGZ niet verplicht afbouwmedicatie antidepressiva in dagdoseringen te vergoedenVGZ niet verplicht afbouwmedicatie antidepressiva in dagdoseringen te vergoedenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/VGZ-niet-verplicht-afbouwmedicatie-antidepressiva-in-dagdoseringen-te-vergoeden.aspxArnhem29-11-2021 23:00:00<p>Patiënten die antidepressiva gebruiken en daarmee willen stoppen, bouwen het gebruik van die antidepressiva in stappen af. VGZ vergoedt de afbouwmedicatie op basis van afbouw per week. De Vereniging voor Afbouwmedicatie vindt dat VGZ ook afbouwmedicatie moet vergoeden als een patiënt wil afbouwen met doseringen die elke dag lager zijn. Het gaat dan in het bijzonder om zogenaamde taperingstrips die zijn gemaakt door de Regenboogapotheek. VGZ vergoedt deze afbouwmedicatie slechts beperkt, omdat niet is gebleken dat die vormen effectief en het meest economisch zijn. Het is daarom geen rationele farmacotherapie. VGZ beroept zich daarbij op aanbevelingen van een werkgroep van deskundigen. De vereniging beoogt met twee procedures dat VGZ toch tot (ruimere) vergoeding moet overgaan. De rechtbank heeft bijna alle vorderingen van de vereniging afgewezen. Zij heeft wel verklaard dat VGZ de vergoeding niet mag weigeren omdat de sterkte van het magistraal bereide geneesmiddel ook in vloeibare vorm kan worden toegediend.<br><br></p>
In hoger beroep 10 jaar cel voor doden huisbaasIn hoger beroep 10 jaar cel voor doden huisbaashttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-10-jaar-cel-voor-doden-huisbaas.aspxLeeuwarden11-10-2021 22:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag op een 73-jarige man. Ook moet hij schadevergoedingen betalen.<br></p>
Ingebrekestelling in stappen leidt tot verzuimIngebrekestelling in stappen leidt tot verzuimhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ingebrekestelling-in-stappen-leidt-tot-verzuim.aspxArnhem30-8-2021 22:00:00Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag beslist in een conflict tussen een hoofdaannemer en onderaannemer.<br>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.