Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Beslissing over bewilligingsverzoek in beklagzaak tegen de NAM Beslissing over bewilligingsverzoek in beklagzaak tegen de NAM https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Beslissing-over-bewilligingsverzoek-in-beklagzaak-tegen-de-NAM-.aspxLeeuwarden16-5-2022 22:00:00<p>Het hof wijst het bewilligingsverzoek van het OM voor een deel toe, omdat uit het onderzoek naar voren is gekomen dat er onvoldoende bewijs is voor een verdere vervolging. De NAM wordt in die zaken niet vervolgd. Voor een ander deel is het onderzoek onvolledig geweest. Het hof wil dat dat onderzoek alsnog wordt verricht. <br></p><p>In een deel van het bewilligingsverzoek verklaart het hof de officier van justitie niet-ontvankelijk. Dit deel van het onderzoek heeft zich namelijk gericht op andere schadedossiers dan die waartoe het hof opdracht had gegeven.<br></p>
Hof laat verbodenverklaring en ontbinding van motorclub Caloh Wagoh in standHof laat verbodenverklaring en ontbinding van motorclub Caloh Wagoh in standhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Hof-laat-verbodenverklaring-en-ontbinding-van-motorclub-Caloh-Wagoh-in-stand.aspxArnhem 16-5-2022 22:00:00<p>Het OM heeft verzocht om motorclub Caloh Wagoh verboden te verklaren en te ontbinden. De reden daarvan is dat volgens het OM de werkzaamheid van deze club in strijd is met de openbare orde. De rechtbank heeft het verzoek van het OM toegewezen (rechtbank Midden-Nederland 19 april 2021, <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2021:1484&showbutton=true&keyword=ECLI:NL:RBMNE:2021:1484">ECLI:NL:RBMNE:2021:1484</a>) en daarbij gewezen op ernstige misdrijven van Caloh Wagoh en op de geweldscultuur van de motorclub.<br><br></p>
Uitspraak hof in 5 No Surrender strafzakenUitspraak hof in 5 No Surrender strafzakenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Uitspraak-hof-in-5-No-Surrender-strafzaken.aspxLeeuwarden15-5-2022 22:00:00<div>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in 5 No Surrender strafzaken. Door de rechtbank zijn de 5 verdachten veroordeeld voor afpersing, diefstal met geweld of fraude. Het betreft feiten die in de periode van 2014 tot en met 2017 plaatsvonden. 4 van de vijf verdachten waren lid van No Surrender. Evenals de rechtbank veroordeelt het hof 3 van de verdachten voor leiderschap van een criminele organisatie. Ook het hof veroordeelt de verdachten tot onder meer forse gevangenisstraffen. <br><br></div>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.