Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Bezoekadressen

Bezoekadres

Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Leeuwarden

Paleis van Justitie (Zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (Kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Zwolle

Gerechtsgebouw (Zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 8181

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is op 1 januari 2013 ontstaan. De wetgever heeft de voormalige gerechtshoven Arnhem en Leeuwarden samengevoegd in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Het gerechtshof behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland en Overijssel.

Er werken ongeveer 400 mensen in vaste dienst.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Arnhem  Locatie Arnhem

 

Gerechtsgebouw locatie Leeuwarden  Locatie Leeuwarden

 

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Een uitzondering hierop zijn familierechtelijke zaken, zaken met betrekking tot minderjarigen, bepaalde zedenzaken en belastingzaken. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 


 

Uitgelicht: modernisering rechtspraak

De afdeling civiel recht bereidt zich voor op de modernisering van de rechtspraak. Daarom wordt de werkwijze t.a.v. dagvaardingszaken aangepast.

 

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Opnieuw veroordelingen in Lathumse ontuchtzaak12-6-2017 22:00:00<p>Voor het plegen van ontucht met een minderjarige jongen heeft het gerechtshof vandaag in hoger beroep 2 mannen uit Lathum veroordeeld tot 3 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank hen vorig jaar oktober had gegeven. De beide mannen – partners van elkaar – en vrienden van de ouders van het slachtoffer, dat ten tijde van het misbruik tussen de 12 en 14 jaar oud was, waren in hoger beroep gegaan tegen de straf van de rechtbank omdat zij die te hoog vonden.</p>
Hof wijst vorderingen Burgercomité Haren en inwoners Haren af23-5-2017 22:00:00<p>Het hof Arnhem-Leeuwarden heeft op dinsdag 23 mei 2017 in kort geding uitspraak gedaan in een zaak die door het Burgercomité Haren en 24 inwoners van de gemeente Haren was aangespannen tegen de provincie Groningen vanwege de voorgenomen samenvoeging van de gemeente Haren met de gemeenten Groningen en Ten Boer.</p>
In hoger beroep vrijspraak voor betrokkenheid bij verkeersongeval9-5-2017 22:00:00<p>Een 20-jarige man is in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vrijgesproken van betrokkenheid bij een verkeersongeval waarbij 2 mensen gewond zijn geraakt. Het hof heeft het beroep op noodweerexces van de bestuurder gehonoreerd. Ook komt het hof niet tot een bewezenverklaring van het iemand na een aanrijding in hulpeloze toestand achterlaten. Omdat de bestuurder zich binnen 12 uren vrijwillig bij de politie heeft gemeld is het OM niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging voor doorrijden na een aanrijding. </p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.