Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

 

Contact met het gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Per 17 augustus is publiek weer beperkt welkom in het gerechtshof. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Lees hier hoe u dat kunt doen.

We adviseren alle bezoekers in de publieke ruimten van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen. Lees verder

Hoger beroep instellen

Lees hoe u in deze tijdelijke situatie hoger beroep kunt instellen.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Geen gronden voor ontbinden arbeidsovereenkomst arts RadboudUMCGeen gronden voor ontbinden arbeidsovereenkomst arts RadboudUMChttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Geen-gronden-voor-ontbinden-arbeidsovereenkomst-arts-RadboudUMC.aspxArnhem25-10-2020 23:00:00<p>Anders dan de kantonrechter oordeelt het hof dat er geen gronden zijn om de arbeidsovereenkomst tussen RadboudUMC en een medisch specialist te ontbinden. Eerder oordeelde de kantonrechter dat het verzoek van RadboudUMC om de arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens disfunctioneren toewijsbaar was. De medisch specialist kwam daartegen in beroep.</p>
In hoger beroep zwaardere straf opgelegd voor misdrijven begaan tegen achtjarig zoontje op camping in WinterswijkIn hoger beroep zwaardere straf opgelegd voor misdrijven begaan tegen achtjarig zoontje op camping in Winterswijkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-zwaardere-straf-opgelegd-voor-misdrijven-begaan-tegen-achtjarig-zoontje-op-camping-in-Winterswijk.aspxArnhem20-9-2020 22:00:00<p>Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een 37-jarige Duitse man. Het hof acht bewezen dat hij in de periode van 1 januari 2017 tot en met 22 juli 2017 samen met zijn toenmalige partner verschillende misdrijven heeft begaan tegen hun zoontje, dat destijds acht jaar oud was. Hiervoor heeft het hof een gevangenisstraf opgelegd voor de duur van vier jaar en zes maanden. De behandeling van de strafzaak tegen de medeverdachte, verdachtes toenmalige partner, is uitgesteld in verband met haar detentie in Duitsland.</p>
Hof: geen gronden voor ontbinden arbeidsovereenkomst arts RadboudUMC Hof: geen gronden voor ontbinden arbeidsovereenkomst arts RadboudUMC https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Hof-geen-gronden-voor-ontbinden-arbeidsovereenkomst-arts-RadboudUMC-.aspxArnhem15-9-2020 22:00:00<p>Ook het hof oordeelt dat er geen gronden zijn om de arbeidsovereenkomst tussen RadboudUMC en een arts (internist-oncoloog) te ontbinden. Eerder oordeelde de kantonrechter al dat er geen gronden waren om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. RadboudUMC kwam daartegen in beroep.</p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.