Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

De Volksbank moet salaris van ontslagen CFO doorbetalen De Volksbank moet salaris van ontslagen CFO doorbetalen https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/De-Volksbank-moet-salaris-van-ontslagen-CFO-doorbetalen-.aspxArnhem-Leeuwarden14-6-2021 22:00:00<p><span>Vandaag heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in het hoger beroep van de ontslagen bestuurder (CFO) van de Volksbank tegen de uitspraak van de rechtbank. De rechtbank had beslist dat hij, ondanks zijn ziekmelding, terecht was ontslagen. Het hof vindt -anders dan de rechtbank- dat de CFO zich op het opzegverbod tijdens ziekte kon beroepen. Omdat het gaat om een kort geding is dit een voorlopig oordeel.</span><br><br></p>
Zutphen tijdelijke locatie voor deel strafzaken gerechtshof Arnhem-LeeuwardenZutphen tijdelijke locatie voor deel strafzaken gerechtshof Arnhem-Leeuwardenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Zutphen-tijdelijke-locatie-voor-deel-strafzaken-gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden.aspxArnhem-Leeuwarden9-6-2021 22:00:00<p>Van half juli t/m december 2021 behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een aantal strafzaken in de rechtbank Zutphen. Het gaat om strafzaken die het hof normaal gesproken in Arnhem behandelt. <br></p>
Zes jaar celstraf voor verkrachting hoogbejaarde vrouwZes jaar celstraf voor verkrachting hoogbejaarde vrouwhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Zes-jaar-cel-voor-verkrachting-hoogbejaarde-vrouw.aspxLeeuwarden30-5-2021 22:00:00<p>Het hof heeft vandaag een 35-jarige uit Frankrijk afkomstige man veroordeeld wegens verkrachting van een hoogbejaarde vrouw. Hij moet 6 jaar gevangenisstraf uitzitten. Ook moet hij de vrouw 10.000,- euro schadevergoeding betalen. De straf is gelijk aan de straf die de rechtbank eerder oplegde. <br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.