Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Opnieuw twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor man die ex-vriendin met 67 steken om het leven bracht (femicide)Opnieuw twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor man die ex-vriendin met 67 steken om het leven bracht (femicide)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Opnieuw-twaalf-jaar-cel-en-tbs-met-dwangverpleging-voor-man-die-ex-vriendin-met-67-steken-om-het-leven-bracht-femicide.aspxArnhem22-7-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van een 32-jarige man die op 12 maart 2023 de woning van zijn ex-vriendin in Nijmegen binnendrong, waarna hij haar 67 steekverwondingen toebracht waaraan zij is overleden. De man is eerder op 30 november 2023 door de rechtbank veroordeeld voor doodslag, waarbij aan hem twaalf jaar gevangenisstraf en de maatregel tbs met dwangverpleging is opgelegd. Het gerechtshof heeft dat oordeel vandaag in hoger beroep bevestigd.</span><br></p>
Bestuurder failliete Quanova B.V. (voorheen: Bulko Nederland B.V.) aansprakelijk voor alle schulden Bestuurder failliete Quanova B.V. (voorheen: Bulko Nederland B.V.) aansprakelijk voor alle schulden https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Bestuurder-failliete-Quanova-BV-voorheen-Bulko-Nederland-BV-aansprakelijk-voor-alle-schulden-.aspxArnhem15-7-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vindt dat de voormalig bestuurders van het (failliete) Quanova B.V. hun taken niet goed hebben uitgevoerd en dat daardoor deze vennootschap failliet is gegaan. Voormalig bestuurders moeten daarom de schulden van Quanova B.V. betalen. Ook mogen zij geen bestuurder meer zijn bij (andere) vennootschappen (bestuursverbod).</span><br></p>
Cel- en taakstraffen wegens internationale drugstransporten, wettelijke basis voor inzet criminele burgerinfiltrantCel- en taakstraffen wegens internationale drugstransporten, wettelijke basis voor inzet criminele burgerinfiltranthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Cel-en-taakstraffen-wegens-internationale-drugstransporten-wettelijke-basis-voor-inzet-criminele-burgerinfiltrant.aspxLeeuwarden11-7-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in de strafzaak die bekend staat onder de naam ‘Vidar’ dertien verdachten veroordeeld voor feiten die verband houden met de uitvoer van forse hoeveelheden harddrugs, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en/of wapenbezit. Er werd met name vanuit Friesland gehandeld. Zeven personen moeten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf uitzitten variërend van drie tot zeven jaar. Zes verdachten kregen een kortere celstraf of hebben een maximale werkstraf (240 uur) gekregen. Eén verdachte is vrijgesproken.</span><br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaaksverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.