Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Ingebrekestelling in stappen leidt tot verzuimIngebrekestelling in stappen leidt tot verzuimhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ingebrekestelling-in-stappen-leidt-tot-verzuim.aspxArnhem30-8-2021 22:00:00Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag beslist in een conflict tussen een hoofdaannemer en onderaannemer.<br>
Het op schoot of op het been hebben van een mobiele telefoon wordt niet gezien als vasthoudenHet op schoot of op het been hebben van een mobiele telefoon wordt niet gezien als vasthoudenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Het-op-schoot-of-op-het-been-hebben-van-een-mobiele-telefoon-wordt-niet-gezien-als-vasthouden.aspxLeeuwarden9-8-2021 22:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt in hoger beroep zaken van lichte verkeersovertredingen. Het hof heeft op 9 augustus jl. uitspraak gedaan in de zaak over de oplegging van een boete van € 240,- op grond van de Wet Mulder voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Het hof heeft degene aan wie de boete is opgelegd in het gelijk gesteld. De boete hoeft niet betaald te worden.<br></p>
Groningen Seaports N.V. hoeft geen schadevergoeding te betalenGroningen Seaports N.V. hoeft geen schadevergoeding te betalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Groningen-Seaports-NV-hoeft-geen-schadevergoeding-te-betalen.aspxLeeuwarden12-7-2021 22:00:00Groningen Seaports N.V. (GSP) heeft geen afspraken geschonden over de verkoop van een boerenhoeve van de voormalig eigenaar Wiertsema en hoeft hem ook geen schadevergoeding te betalen. Dat blijkt uit een uitspraak die het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vandaag in hoger beroep heeft gedaan. De rechtbank had eerder al hetzelfde beslist.<br> <br>In het kader van een bestemmingswijziging van het Eemshavengebied heeft GSP in 2010-2011 met Wiertsema onderhandeld en gesproken over de verkoop van zijn boerenhoeve met landerijen. Tot een verkoop kwam het uiteindelijk niet.<p><br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.