Laden...

Gehele koopovereenkomst Spaansen en gemeente Harlingen in hoger beroep nietig verklaard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gehele koopovereenkomst Spaansen en gemeente Harlingen in hoger beroep nietig verklaard
Leeuwarden, 06 november 2018
Vandaag heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in het hoger beroep dat Spaansen heeft ingesteld tegen de vonnissen van de rechtbank Noord-Nederland van 1 juli 2015 en 16 december 2015 in het geschil tussen haar en de gemeente Harlingen.

Verboden steunmaatregel

Net als de rechtbank is het hof van oordeel dat de overeenkomst tussen Spaansen en de gemeente Harlingen met betrekking tot de verkoop van het perceel aan de Kanaalweg in Harlingen een verboden steunmaatregel bevat die ten onrechte niet is aangemeld bij het Coördinatiepunt Staatssteun van het ministerie van Binnenlandse zaken.

Overeenkomst geheel nietig

Anders dan de rechtbank oordeelt het hof dat als gevolg daarvan de overeenkomst in zijn geheel nietig is. De daarop betrekking hebbende vorderingen van Spaansen zijn toewijsbaar.

Uitspraken