Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Adressen

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (Zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (Kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (Zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

 

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoonnummer

088 - 361 81 81

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Gevangenisstraf van vijf jaar in speedbootzaak Vinkeveense Plassen10-12-2017 23:00:00<p>Een 52-jarige man is vandaag door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een ontzegging van de vaarbevoegdheid van vijf jaar voor het veroorzaken van een dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen in 2014. Twee van de vier inzittenden van de aangevaren boot kwamen hierbij om het leven. Evenals de rechtbank acht het hof bewezen dat verdachte roekeloos is geweest.</p>
Celstraf en tbs met dwangverpleging voor een vijftal misdrijven tegen de zeden21-11-2017 23:00:00Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een 41-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en tbs met dwangverpleging. De man heeft zich in de periode vanaf november 2012 tot en met eind 2014 in en om Nijmegen schuldig gemaakt aan een vijftal misdrijven tegen de zeden, te weten drie aanrandingen, een poging tot aanranding en verleiding. Bij één van de aanrandingen heeft hij zich tevens schuldig gemaakt aan afpersing. Verdachte volgde jonge vrouwen die ’s nachts na het uitgaan naar huis fietsten en dwong hen tot onzedelijke handelingen. Ook deed hij zich voor als onderzoeker en liet de vrouwen in het kader van dat onderzoek uiteindelijk seksuele handelingen verrichten.
Ook in hoger beroep 30 jaar gevangenisstraf en TBS voor doodslag vriendin en verkrachting van en moord op stiefdochter12-11-2017 23:00:00<p>Een nu 39-jarige man uit Lelystad is in hoger beroep veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging.<br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.