Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben geen invloed op de doorgang van rechtszaken. Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag-vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Invoering regiegesprek in civiele zakenInvoering regiegesprek in civiele zakenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Invoering-regiegesprek-in-civiele-zaken.aspxArnhem-Leeuwarden12-1-2022 23:00:00<p><br>Per 1 februari 2022 wordt op beide locaties van het hof (Arnhem en Leeuwarden) het regiesprek in civiel zaken ingevoerd, zowel voor handelszaken als dagvaardingszaken bij familie. <br><br></p>
Ambieer je de functie van raadsheer?Ambieer je de functie van raadsheer?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ambieer-je-de-functie-van-raadsheer.aspxArnhem-Leeuwarden2-1-2022 23:00:00<p>Ben je een ervaren fiscalist en zoek je een verdere vakinhoudelijke verdieping? Wil je zelf de beslissing in een zaak nemen en een bijdrage aan de maatschappij leveren? Bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is binnenkort weer ruimte voor een fiscalist om opgeleid te worden tot raadsheer.<br></p>
Vrijspraak en lagere straf in liquidatiezaakVrijspraak en lagere straf in liquidatiezaakhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-en-lagere-straf-in-liquidatiezaak.aspxArnhem26-12-2021 23:00:00<p>Van de twee verdachten die in 2020 door de rechtbank voor een poging tot liquidatie in Utrecht werden veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf, heeft het hof één verdachte vrijgesproken. De andere verdachte werd in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. <br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.