Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Het gekraakte pand aan de Reactorweg (bedrijventerrein Lageweide) te Utrecht mag worden ontruimdHet gekraakte pand aan de Reactorweg (bedrijventerrein Lageweide) te Utrecht mag worden ontruimdhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Het-gekraakte-pand-aan-de-Reactorweg-bedrijventerrein-Lageweide-te-Utrecht-mag-worden-ontruimd.aspxArnhem11-5-2021 22:00:00<p>De kort geding rechter in Utrecht heeft beslist dat het Openbaar Ministerie (OM) het gekraakte pand mocht ontruimen en het hof is het daarmee eens. <br></p>
Eerbetoon aan drie dappere raadsherenEerbetoon aan drie dappere raadsherenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Eerbetoon-aan-drie-dappere-raadsheren-Leeuwarder-arrest-opgenomen-in-uitsprakenregister.aspxLeeuwarden3-5-2021 22:00:00 <p>In februari 1943 trotseren drie raadsheren van het gerechtshof in Leeuwarden de bezetter. Met het zogenoemde ‘Leeuwarder arrest’ voorkomen ze dat een man terecht komt in het beruchte Kamp Erika. Als eerbetoon en blijvende herinnering aan de moed van deze Leeuwarder raadsheren, is de uitspraak vandaag – op herdenkingsdag- in zijn geheel opgenomen <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHLEE:1943:22">in het uitsprakenregister</a> op rechtspraak.nl.<a name="_Hlk70077706"><br></a></p>
Hof handhaaft ontbinding en transitievergoeding docent ROC Nijmegen en vindt billijke vergoeding terechtHof handhaaft ontbinding en transitievergoeding docent ROC Nijmegen en vindt billijke vergoeding terechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Hof-handhaaft-ontbinding-en-transitievergoeding-docent-ROC-Nijmegen-en-vindt-billijke-vergoeding-terecht.aspxArnhem18-4-2021 22:00:00<p>Een docent van het ROC Nijmegen heeft een kritisch boek geschreven over de nieuwe onderwijsmethode die het ROC hanteert. Het boek heeft veel onrust teweeggebracht bij haar collega’s. Hoewel de namen in het boek zijn gefingeerd zijn de personen gemakkelijk herleidbaar. Naar aanleiding van de ontstane onrust heeft het ROC de docent geschorst. Nadat een mediation-traject mislukte heeft ROC om ontbinding van de arbeidsovereenkomst gevraagd. De kantonrechter ontbond de arbeidsovereenkomst en wees een transitievergoeding toe. </p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.