Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Wij zijn gesloten op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 en maandag 31 december 2018. Ook dinsdag 1 januari 2019 zijn wij niet aanwezig.

Contact

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Route via Google Maps

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (Zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden
Route via Google Maps

Gerechtsgebouw (Kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (Zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
Route via Google Maps

 

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoonnummer

088 - 361 81 81

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Beslissing op onderzoekswensen hoger beroep Michael P.12-12-2018 23:00:00<p>Het hof wijst vandaag tussenarrest in de zaak Michael P. die verdacht wordt van het verkrachten, het van haar vrijheid beroven en doden van Anne Faber en het mishandelen van medewerkers van het Pieter Baan Centrum. </p><p>Op de regiezitting van 29 november 2018 zijn vier verzoeken van de verdediging en twee verzoeken van het openbaar ministerie besproken met het oog op de behandeling in hoger beroep. Het hof heeft drie verzoeken toegewezen en drie verzoeken afgewezen.<br> </p>
Jeugdbende Culemborg ook in hoger beroep veroordeeld26-11-2018 23:00:00<p>Vandaag heeft  het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  vier verdachten veroordeeld voor het plegen van een groot aantal woninginbraken, het witwassen van geld en/of sieraden en het lidmaatschap van een criminele organisatie. Twee andere verdachten, die door de rechtbank ook waren veroordeeld, zijn niet in hoger beroep gekomen.<br></p>
Celstraf voor ontucht25-11-2018 23:00:00<p>Het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 26 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Verdachte wordt verweten dat hij ontucht heeft gepleegd met in totaal zeven jonge meisjes die verbleven bij een Buiten Schoolse Opvang (BSO). Hij was daar werkzaam als pedagogisch medewerker. <br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.