Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden. U bent verplicht een mondkapje te dragen.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Ouderlijk gezag over 15-jarig meisje met anorexia blijft geschorstOuderlijk gezag over 15-jarig meisje met anorexia blijft geschorsthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ouderlijk-gezag-over-15-jarig-meisje-met-anorexia-blijft-geschorst.aspxLeeuwarden19-1-2021 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep van de moeder van een 15-jarig meisje met anorexia. Volgens het hof doen zich in de opvoeding en verzorging van het meisje ernstige problemen voor en was en is de schorsing van het ouderlijk gezag dringend en onmiddellijk noodzakelijk. </p>
In hoger beroep wel veroordeling voor moeder die kind van flat heeft doen of laten vallenIn hoger beroep wel veroordeling voor moeder die kind van flat heeft doen of laten vallenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-wel-veroordeling-voor-moeder-die-kind-van-flat-heeft-doen-of-laten-vallen.aspxLeeuwarden10-1-2021 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 41-jarige vrouw uit Hoogeveen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden voor doodslag op haar dochter Sharleyne op 8 juni 2015.</p><p>Op die dag is de net 8-jarige Sharleyne ’s nachts levenloos aangetroffen voor de flat in Hoogeveen waar zij woonde. Op grond van politieonderzoek is haar moeder als verdachte aangehouden. Zij wordt ervan verdacht dat zij haar kind over de reling van de galerij heeft gegooid. De moeder heeft elke betrokkenheid bij de dood van Sharleyne ontkend.<br></p>
Hof legt 3 maanden cel op voor bedreiging in zaak 'Thialfschutter'Hof legt 3 maanden cel op voor bedreiging in zaak 'Thialfschutter'https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Hof-legt-3-maanden-cel-op-voor-bedreiging-in-zaak-Thialfschutter.aspxLeeuwarden22-12-2020 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 60-jarige man uit Leiden veroordeeld tot 3 maanden gevangenisstraf voor bedreiging op het parkeerterrein van het Thialfstadion in Heerenveen op 7 januari 2017.</p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.