Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Celstraffen tot 11,5 jaar in zaak Twentse criminele knokploegCelstraffen tot 11,5 jaar in zaak Twentse criminele knokploeghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Celstraffen-tot-11-5-jaar-in-zaak-Twentse-criminele-knokploeg.aspxZwolle23-4-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft zes mannen en vrouwen veroordeeld tot lange celstraffen voor meerdere zeer ernstige geweldsincidenten in Twente, gepleegd in 2020. Daarbij werden de slachtoffers op bijzonder hardhandige en angstaanjagende wijze bedreigd, mishandeld en van hun vrijheid beroofd.</span><br></p>
Celstraffen voor moordaanslag op advocaatCelstraffen voor moordaanslag op advocaathttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-moordaanslag-op-advocaat.aspxArnhem18-4-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft twee mannen veroordeeld tot celstraffen van ruim 17 en 15 jaar voor een moordaanslag op een Nederlandse advocaat in het Duitse Gronau. Het slachtoffer werd op 6 november 2019 op straat beschoten vanuit een rijdende auto. Beide mannen zaten in de auto, maar het hof heeft niet kunnen vaststellen wie van hen heeft geschoten. De advocaat liep blijvend letsel op. Het hof veroordeelt een van de mannen ook voor het beschieten van een sportschool in het Twentse Losser. Bij de twee schietincidenten is hetzelfde vuurwapen gebruikt.</span><br></p>
Hof Arnhem-Leeuwarden vernietigt navorderingsaanslag vanwege bewijsuitsluitingHof Arnhem-Leeuwarden vernietigt navorderingsaanslag vanwege bewijsuitsluitinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden-vernietigt-navorderingsaanslag-vanwege-bewijsuitsluiting.aspxArnhem16-4-2024 22:00:00<p><span>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in een einduitspraak een navorderingsaanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen vernietigd, omdat het door de inspecteur aangedragen bewijs moet worden uitgesloten vanwege onrechtmatigheden bij de start van het woonplaatsonderzoek. Een belangrijk onderdeel van de uitspraak is de verhouding van het recht van de inspecteur om bepaalde gegevens geheim te houden (nadat de rechter heeft bepaald dat deze gegevens in de procedure moeten worden gebracht) enerzijds, en het recht op een eerlijk proces en de plicht van de rechter een uitspraak te voorzien van een deugdelijke motivering anderzijds.</span><br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaaksverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.