Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Alle locaties van het gerechtshof zijn voorlopig beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Bekijk gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van binnen.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Groningen Seaports N.V. hoeft geen schadevergoeding te betalenGroningen Seaports N.V. hoeft geen schadevergoeding te betalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Groningen-Seaports-NV-hoeft-geen-schadevergoeding-te-betalen.aspxLeeuwarden12-7-2021 22:00:00Groningen Seaports N.V. (GSP) heeft geen afspraken geschonden over de verkoop van een boerenhoeve van de voormalig eigenaar Wiertsema en hoeft hem ook geen schadevergoeding te betalen. Dat blijkt uit een uitspraak die het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vandaag in hoger beroep heeft gedaan. De rechtbank had eerder al hetzelfde beslist.<br> <br>In het kader van een bestemmingswijziging van het Eemshavengebied heeft GSP in 2010-2011 met Wiertsema onderhandeld en gesproken over de verkoop van zijn boerenhoeve met landerijen. Tot een verkoop kwam het uiteindelijk niet.<p><br></p>
Rubiks kubus beschermd door auteursrechtRubiks kubus beschermd door auteursrechthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Rubiks-kubus-beschermd-door-auteursrecht.aspxArnhem-Leeuwarden12-7-2021 22:00:00<p><span>Het gerechtshof beslist dat een speelgoedhandelaar twee producten niet meer mag verkopen. Deze 3d-puzzels in de vorm van gekleurde kubussen maken inbreuk op het auteursrecht van Rubik.</span><br></p>
KNGU hoeft turncoach Wevers niet als begeleider af te vaardigen naar de Olympische Spelen KNGU hoeft turncoach Wevers niet als begeleider af te vaardigen naar de Olympische Spelen https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/KNGU-hoeft-turncoach-Wevers-niet-als-begeleider-af-te-vaardigen-naar-de-Olympische-Spelen-.aspxArnhem-Leeuwarden29-6-2021 22:00:00<p><span>Vandaag heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in kort geding uitspraak gedaan in het hoger beroep van de KNGU tegen de uitspraak van de kantonrechter. De kantonrechter had de KNGU bevolen om Wevers voor te dragen aan NOC*NSF als lid van het begeleidingsteam Dames Turnen op de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Het hof vindt dat de KNGU mag bepalen wie er in het begeleidingsteam zitten.</span><br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.