Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Ook in hoger beroep gevangenisstraf in kruipruimte-zaakOok in hoger beroep gevangenisstraf in kruipruimte-zaakhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-gevangenisstraf-in-kruipruimte-zaak.aspxArnhem25-1-2023 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag uitspraak gedaan in de zogeheten kruipruimte-zaak. In deze zaak is een man met een kogel van dichtbij door het hoofd geschoten. Nadat het slachtoffer door de schotwond was overleden, is zijn lichaam door verdachte in stukken gezaagd. Daarna heeft verdachte de verschillende lichaamsdelen in plastic zakken gedaan en verstopt in de kruipruimte van zijn woning. Na de aanhouding van de verdachte heeft de politie het stoffelijk overschot daar aangetroffen.<br></p>
Hof geeft belanghebbende rentevergoeding over box 3-verminderingHof geeft belanghebbende rentevergoeding over box 3-verminderinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Hof-geeft-belanghebbende-rentevergoeding-over-box-3-vermindering.aspxArnhem18-1-2023 23:00:00<p>In het kerstarrest van 24 december 2021 heeft de Hoge Raad beslist dat het forfaitaire stelsel van de box 3-heffing (heffing over inkomsten uit sparen en beleggen) leidt tot een schending van – kort gezegd – de door het EVRM gewaarborgde rechten. Dit geldt als een hoger voordeel uit sparen en beleggen wordt belast dan het werkelijk behaalde rendement. <br></p>
Voorarrest verdachten Mallorca-zaak duurt voortVoorarrest verdachten Mallorca-zaak duurt voorthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Voorarrest-verdachten-Mallorca-zaak-duurt-voort.aspxLeeuwarden2-1-2023 23:00:00<p>Het hof heeft vandaag beslist dat het voorarrest van de 20-jarige S.B. met 120 dagen wordt verlengd. Een door de advocaat van S.B. ingediend schorsingsverzoek is afgewezen. Het hof heeft eveneens beslist dat het voorarrest van de verdachten D.v.S., M.Te. en H.B. wordt verlengd met 120 dagen.<br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.