Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zoekt dichter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zoekt dichter
Arnhem-Leeuwarden, 27 oktober 2022


Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden organiseert een gedichtenwedstrijd. De jury zal worden geleid door Peter Henk Steenhuis. Cadeau voor collega's die afscheid nemen

Het hof wil graag aan collega’s die afscheid nemen een bijzonder vormgegeven gedicht cadeau doen. Dat moet een blijvende herinnering zijn aan rechtspreken in Noord- en Oost-Nederland. Om dit gedicht te vinden, organiseert het hof een wedstrijd. Die wedstrijd staat open voor iedereen die niet bij het hof werkt en geen familieleden heeft die bij het hof werken.

‘Taal is voor juristen en dus voor ons hof heel belangrijk. Een gedicht lijkt ons daarom een passend cadeau.’, aldus Jonneke Oosting, president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. ‘We hopen dat veel dichters zich laten inspireren door ideeën als recht, rechtspreken, afscheid en onderlinge verbondenheid. Hoe de wereld buiten het hof tegen deze thema’s aankijkt, zou nog wel verrassend kunnen zijn. We zijn benieuwd.’

Juryvoorzitter

Peter Henk Steenhuis is neerlandicus, heeft als redacteur literatuur bij Trouw volop over gedichten geschreven en publiceerde het boek Denken over dichten. Hartstocht en rede komen bij elkaar.

Meer informatie

De inzendtermijn sluit op 30 november 2022. Meer informatie en de regels voor de wedstrijd staan op deze pagina van het hof Arnhem-Leeuwarden.

Uitspraken