Laden...

Gevangenisstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Gevangenisstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude
Arnhem, 02 december 2022

In de zaak Eurocommerce heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de hoofdverdachte, de oud-bestuurder, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden wegens valsheid in geschrift en faillissementsfraude. Het hof acht bewezen dat hij ter verkrijging van financiering voor Eurocommerce huurovereenkomsten vervalste. Ook heeft de voormalig bestuurder in het zicht van het faillissement vermogen aan Eurocommerce onttrokken en privévermogen weggesluisd. 

Ook voor de echtgenote en de zoon gevangenisstraffen

De echtgenote van de bestuurder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Zij heeft samen met de bestuurder vermogen uit Eurocommerce en het privévermogen weggesluisd. Zo werd de echtelijke woning in het zicht van het faillissement van de bestuurder voor het bedrag van één euro verkocht aan een stichting.

De zoon van de bestuurder is eveneens veroordeeld voor faillissementsfraude en schuldwitwassen. Hij was betrokken bij de verkoop van de renstal van Eurocommerce voor een veel te laag bedrag. Hij is eveneens veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. 

Zaak dochter aangehouden

De zaak van de dochter wordt aangehouden. Tijdens de behandeling kwam het tot een breuk met haar raadsvrouw en zij krijgt de gelegenheid een nieuwe advocaat te zoeken.

Uitspraken