Laden...

Hof stelt gemeente Harlingen grotendeels in het gelijk in zaak over woonwijk "Ludinga"

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Hof stelt gemeente Harlingen grotendeels in het gelijk in zaak over woonwijk "Ludinga"
Leeuwarden, 30 april 2018

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft uitspraak gedaan in hoger beroep in een langlopend geschil tussen de gemeente Harlingen en een projectontwikkelaar over de ontwikkeling van de woonwijk “Ludinga”.

Samenwerkingsovereenkomst gemeente en projectontwikkelaar

Net als de rechtbank (ECLI:NL:RBNNE:2016:47) vindt het hof dat de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar niet zover ging dat de gemeente geen medewerking mocht verlenen aan andere woningbouwplannen in Harlingen. Ook is niet aangetoond dat de projectontwikkelaar schade heeft geleden door de stopzetting van mondeling overleg, nadat de verhoudingen ernstig verstoord waren geraakt.

Uitbreiding opvaart

Partijen hebben zelf voor het grootste gedeelte het geschil opgelost dat betrekking had op de breedte van de opvaart, die dwars door de woonwijk loopt. Anders dan de rechtbank oordeelt het hof dat de gemeente niet nu al vorderingen kan instellen over een mogelijke verdere uitbreiding. Die uitbreiding is nog onzeker, omdat de grond nog niet is aangekocht en het bestemmingsplan nog niet is vastgesteld. De gemeente krijgt wel grotendeels gelijk bij de financiële afwikkeling van diverse rekeningen over en weer.

Uitspraken