Laden...

Stichting 't Woldhuus mocht overeenkomst met voetbalvereniging opzeggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Stichting 't Woldhuus mocht overeenkomst met voetbalvereniging opzeggen
Leeuwarden, 23 april 2020

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft in hoger beroep uitspraak gedaan in een zaak tussen voetbalvereniging Kiel-Windeweer en stichting 't Woldhuus. Het hof heeft, net als eerder de rechtbank, beslist dat de stichting de exploitatieovereenkomst met de voetbalvereniging met betrekking tot 't Woldhuus mocht opzeggen.

Feitelijke achtergrond

Oorspronkelijk was ’t Woldhuus het kleedgebouw van voetbalvereniging Kiel-Windeweer die het in gebruik kreeg van de gemeente. Later werd het kleedgebouw uitgebreid tot dorpshuis, en nog later werd de beheerstichting voor het dorpshuis opgericht. Toen de voetbalvereniging later de band met het dorp Kiel-Windeweer verloor, ontstond een verbeten strijd over ’t Woldhuus. Die leidde ertoe dat de stichting de exploitatieovereenkomst met de voetbalvereniging opzegde, de voetbalvereniging tot ontruiming dwong en aanspraak maakte op boetes omdat de ontruiming niet tijdig plaatsvond.

Beslissing van het hof

Het hof heeft de uitspraak van de rechtbank bekrachtigd en beslist dat de stichting die het dorpshuis 't Woldhuus in Kiel-Windeweer beheert, de exploitatieovereenkomst met de voetbalvereniging mocht opzeggen. De voetbalvereniging heeft geen recht op compensatie van de stichting of van de gemeente, die ook bij dit geschil is betrokken. Wel matigt het hof de boete die de voetbalvereniging aan de stichting moet betalen.

Uitspraken