Laden...

Tussenuitspraak in liquidatiezaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Tussenuitspraak in liquidatiezaak
Arnhem, 12 maart 2020

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft vandaag een beslissing genomen op de onderzoekswensen van de verdediging in de zaak ‘Bosnië’. In deze zaken gaat het om onder meer liquidaties in Kerkdriel en Krommenie en een poging tot moord in Amsterdam.

Een aantal van de door de rechtbank Gelderland voor deze zaken veroordeelde verdachten is bij het gerechtshof in hoger beroep gekomen. Zij waren door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen die varieerden van 7 jaren tot levenslang.

Beslissing op onderzoekswensen

Het hof heeft beslist dat er getuigen moeten worden gehoord. Bij een deel van de toegewezen getuigen gaat het om medeverdachten.

In het dossier bevinden zich ook berichten van zogenoemde PGPtelefoons. Met die telefoons konden versleutelde berichten worden verzonden. De politie heeft in een andere zaak de beschikking gekregen over berichten die met dergelijke telefoons zijn verzonden. Door de verdediging is verzocht om alle data waarover de politie de beschikking heeft gekregen te mogen onderzoeken. Dat verzoek heeft het hof afgewezen. Het hof vindt het verzoek onvoldoende onderbouwd en spreekt van een “fishing expedition”.

De arresten zullen zo snel mogelijk worden gepubliceerd op deze pagina.

Uitspraken