Laden...

Veroorzaker dodelijk ongeval Lelystad ook door het hof veroordeeld tot gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Arnhem-Leeuwarden > Nieuws > Veroorzaker dodelijk ongeval Lelystad ook door het hof veroordeeld tot gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid
Leeuwarden, 08 maart 2023
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft de veroorzaker van een verkeersongeval op de Larserdreef te Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaren en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaren. De opgelegde straf is hoger dan de straf die de rechtbank had gegeven namelijk 18 maanden gevangenisstraf en vier jaren ontzegging van de rijbevoegdheid.
 


Hoge snelheid

Het hof heeft bewezenverklaard dat de verdachte reed met een snelheid die bijna het dubbele bedroeg van de toegestane snelheid en aldus, ook gelet op de verkeerssituatie, zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. Hij botste met die hoge snelheid tegen een overstekend voertuig. Onderzoek heeft uitgewezen dat het ongeval geheel te wijten is aan de hoge snelheid waarmee de verdachte reed. Bij het ongeval kwamen een 67-jarige inwoner van Lelystad en zijn vierjarige kleinzoon om het leven. De echtgenote van de bestuurder van het overstekende voertuig raakte zwaargewond. 

Uitspraken