Laden...

Gerechtshof Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof Den Haag?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale informatiebalie

U kunt de Centrale Balie vanaf 17 augustus, na een telefonische afspraak, weer beperkt bezoeken. Lees meer informatie hierover.

Gaat mijn zaak door?

Het gerechtshof Den Haag behandelt weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar het gerechtshof over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummers

  • Algemeen/civiele zaken:
    088 362 23 33
  • Strafzaken:
    088 699 26 60

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag

Nieuws gerechtshof Den Haag  Nieuws gerechtshof Den Haag

 

 

Celstraf voor onder meer 2 maal poging doodslag en poging zware mishandelingCelstraf voor onder meer 2 maal poging doodslag en poging zware mishandelinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-onder-meer-2-maal-poging-doodslag-en-poging-zware-mishandeling.aspxDen Haag10-11-2020 23:00:00Het Haagse gerechtshof heeft vandaag een verdachte voor twee pogingen tot doodslag, een poging tot zware mishandeling, het hebben van een vuurwapen met munitie en diverse vernielingen veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf.<p>Het Haagse gerechtshof heeft vandaag een verdachte voor twee pogingen tot doodslag, een poging tot zware mishandeling, het hebben van een vuurwapen met munitie en diverse vernielingen veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Een van de slachtoffers zal levenslang de gevolgen van de poging tot doodslag ondervinden, terwijl het andere slachtoffer met een kogel in zijn lichaam zal moeten leven. </p>
Streep door renteaftrek in private-equitystructuurStreep door renteaftrek in private-equitystructuurhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Streep-door-renteaftrek-in-privateequitystructuur.aspxDen Haag20-10-2020 22:00:00De Belastingdienst is door het gerechtshof Den Haag vandaag in het gelijk gesteld in een geschil over de aftrek van rente in verband met de verwerving van een Nederlandse retailketen door een aantal private-equityfondsen.<p>De Belastingdienst is door het gerechtshof Den Haag vandaag in het gelijk gesteld in een geschil over de aftrek van rente in verband met de verwerving van een Nederlandse retailketen door een aantal private-equityfondsen.</p>
Continuïteit civiele- en familiezittingen gerechtshof Den HaagContinuïteit civiele- en familiezittingen gerechtshof Den Haaghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/COVID-19-Continuiteit-civiele-en-familiezittingen-.aspxDen Haag18-10-2020 22:00:00De gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk en het aantal zittingszalen is beperkt. Daarom vinden – conform de corona-regelgeving - naast fysieke zittingen ook skypezittingen plaats. <p>In verband met de landelijke maatregelen die zijn genomen wegens de uitbraak van COVID-19 zijn de gerechtsgebouwen beperkt toegankelijk en is het aantal zittingszalen beperkt. Daarom vinden – conform de corona-regelgeving - naast fysieke zittingen ook skypezittingen plaats. De inspanningen die gepaard gaan met het organiseren van deze zittingen zijn aanzienlijk, zowel voor de Rechtspraak als voor de advocatuur. Dagelijks ervaart het gerechtshof Den Haag grote inzet van advocaten en andere procesdeelnemers om te helpen de zittingen door te kunnen laten gaan. </p>

Vraag en antwoord

Is er parkeergelegenheid bij het gerechtshof Den Haag?

Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving.

Kan ik bij het gerechtshof Den Haag terecht voor juridisch advies?

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Dit loket verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent.

Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch LoketU verlaat Rechtspraak.nl . Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Herengracht 7. Telefoon: 0900-8020 (10 eurocent per minuut).

Mag ik iemand meenemen naar de zitting?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen