Direct naar inhoud Direct naar zoekformulier
Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.
De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Ook groepen en schoolklassen kunnen een zitting bijwonen. Meer over zitting bijwonen gerechtshof Den Haag
Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet. Meer over zitting bijwonen
Het Paleis van Justitie heeft geen eigen parkeergelegenheid voor bezoekers. Bezoekers dienen te parkeren in een parkeergarage of in de straten in de omgeving:
Ja. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee, ook als u alleen het personeelsgebied bezoekt.
In het Paleis van Justitie zijn ruimtes waar u kunt overleggen met uw advocaat. Om gebruik te maken van dergelijke ruimtes kan uw advocaat een verzoek indienen bij de bode.
Nee, in het hele Paleis van Justitie geldt een rookverbod.
In het Paleis van Justitie is het niet toegestaan om te filmen, foto's of geluidsopnamen te maken tenzij hier toestemming is voor verleend door de afdeling communicatie van het Gerechtshof Den Haag. Voor toestemming kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie en (pers)voorlichting.
Ja dit kan als u partij in een zaak bent. U kunt op de dag van de uitspraak contact opnemen met de griffie (administratie) van het specifieke team, bijvoorbeeld team belastingrecht als het om een uitspraak in een belastingzaak gaat.
Nee. Voor gratis juridisch advies kunt u terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl). Dit loket is er voor iedere rechtzoekende en verwijst u zo nodig naar een advocaat of een andere instantie die (juridische) bijstand verleent. In Den Haag is het Juridisch Loket gevestigd aan Oranjebuitensingel 6. Telefoon: 0800 80 20 (gratis). Meer informatie: juridisch loket (juridischloket.nl). Lees meer over het krijgen van juridisch advies.
Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Den Haag kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Meer informatie over klacht indienen
Het bestuur van het gerechtshof Den Haag heeft een klachtenregeling vastgesteld.Het bestuur is daartoe verplicht op grond van art. 26 van de Wet op de rechterlijke organisatie.
Een ieder kan bij het bestuur van het gerechtshof een klacht indienen over de wijze waarop het gerechtshof of iemand die daar werkt zich in jegens hem of haar heeft gedragen. Er kunnen geen klachten worden ingediend over de inhoud en de motivering van een rechterlijke beslissing of over de totstandkoming van een rechterlijke beslissing.Klachten geven informatie over het functioneren van het gerechtshof. Het gerechtshof gebruikt deze informatie om haar organisatie en dienstverlening te verbeteren.Klachten kunnen per post worden ingediend bij gerechtshof Den Haag of digitaal.
De jaarverslagen klachtbehandeling vindt u hieronder:
Een gerechtelijke procedure richt zich op de juridische aspecten van een conflict en gaat vaak alleen over het verleden. Met mediation zoekt u samen met de andere partij(en) naar een toekomstgerichte oplossing voor alle aspecten van het conflict. Soms is mediation sneller en goedkoper dan een juridische procedure. Daarom kijkt de rechter of uw zaak zich misschien leent voor mediation. U kunt ook zelf aangeven dat u mediation wilt. Meer over mediation naast rechtspraak
L. (Laura) CaspersMediationfunctionaris06 21 28 36 89mediation.hof.denhaag@rechtspraak.nl
De Raad voor de rechtspraak behandelt de verzoeken tot medewerking aan een wetenschappelijk onderzoek.
Algemene informatie over onderwerpen en procedures vindt u op de pagina onderwerpen. Voor vragen specifiek gericht aan het gerechtshof Den Haag kunt u contact opnemen.
Bekijk eerst de contactpagina om te zien of uw vraag daar wordt beantwoord. Dit helpt u vaak sneller dan contact opnemen. Heeft u daarna nog hulp nodig? Neem dan contact op met het Rechtspraak Servicecentrum (RSC):