Laden...

Livestream zitting Fipronil-zaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Livestream zitting Fipronil-zaak
Den Haag, 02 december 2020

Het gerechtshof Den Haag behandelt maandag 7 december 2020 de civiele zaak tussen enerzijds Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland en een groot aantal pluimveehouders en anderzijds de Staat. De zitting begint om 9.30 uur en is via een livestream te volgen.

LTO Nederland en een groot aantal pluimveehouders spreken de Staat - de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) - aan wegens het optreden van de NVWA tijdens de Fipronil-affaire in 2017. Die ontstond toen bleek dat in eieren de verboden stof Fipronil aanwezig was, als gevolg waarvan circa 200 pluimveebedrijven zijn geruimd en honderden miljoenen eieren zijn vernietigd. De rechtbank Den Haag bepaalde eerder dat er geen sprake was van falend toezicht of een waarschuwingsplicht door de NVWA. Ook deed de NVWA volgens de rechtbank geen onrechtmatige uitingen. LTO Nederland ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

De livestream kan gevolgd worden via deze link:
https://streams.nfgd.nl/livestream-gerechtshof-den-haag-fipronil-zaken  

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten