Laden...

Samen werken aan snellere uitspraken in belastingzaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Samen werken aan snellere uitspraken in belastingzaken
's-Hertogenbosch, 23 december 2020

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de rechtbank Zeeland-West-Brabant en het gerechtshof Den Haag slaan de handen ineen om de doorlooptijden in belastingzaken te verkorten. Vanaf 1 januari 2021 detacheert het gerechtshof ’s-Hertogenbosch 4 raadsheren naar de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Een eventueel hoger beroep in de door hen besliste zaken wordt behandeld door raadsheren van het gerechtshof Den Haag. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een enorme voorraad aan belastingzaken die op deze manier kan worden verkleind.

Detachering

De raadsheren van het Bossche gerechtshof worden voor een periode van tenminste 1 jaar gedetacheerd. Gedurende hun detachering zijn zij werkzaam als rechter in de rechtbank Zeeland-West-Brabant. In die periode worden zij niet ingezet als raadsheer in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Hoger beroep

Als er hoger beroep wordt ingesteld tegen een uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant is het gerechtshof ’s-Hertogenbosch de hoger beroepsinstantie. De uitspraak van de gedetacheerde raadsheren zou dan worden beoordeeld door collega’s van de gedetacheerde raadsheren en dat zou mogelijk een schijn van partijdigheid kunnen oproepen. Om dat te voorkomen, zullen deze zaken in hoger beroep worden behandeld in Den Haag door raadsheren van het gerechtshof Den Haag.

Belastingzaken

Belastingzaken vallen onder het bestuursrecht. Als je bezwaar maakt tegen je belastingaanslag of -boete en dat bezwaar is afgewezen, dan kun je daartegen in beroep gaan bij de rechtbank. Als je het niet eens bent met de uitspraak van de rechtbank, kun je hoger beroep instellen bij het gerechtshof. Lees hier meer over het belastingrecht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten