Laden...

Digitaal procederen in kort gedingen handel en familie bij alle rechtbanken mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Digitaal procederen in kort gedingen handel en familie bij alle rechtbanken mogelijk
Den Haag, 06 mei 2024

Advocaten kunnen vanaf 6 mei bij alle rechtbanken digitaal procederen in kort gedingen handel of familie via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak. Via dit webportaal logt een advocaat in en heeft zo altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende stukken. Digitaal procederen is snel, laagdrempelig en overzichtelijk en kost minder papier. 

Hoe kan ik digitaal procederen?

Het indienen van een kort geding handel en familie of het aanmelden in een lopende zaak kan eenvoudig via het webportaal 'Mijn Rechtspraak'. Het op papier nasturen van stukken is niet langer nodig als advocaten indienen via het webportaal. . Alle stukken staan direct op één plek in een overzichtelijk en volledig digitaal dossier. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en is alleen mogelijk via het webportaal Mijn Rechtspraak.

Wilt u meer lezen over digitaal procederen of werkinstructies lezen waarin het digitaal indienen stap voor stap staat uitgelegd? Kijk dan op www.rechtspraak.nl/kg-handel-familie.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen is onderdeel van Digitale Toegang van de Rechtspraak. Hiermee realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor procespartijen zoals rechtspersonen en juridische professionals.

Uitspraken