Laden...

Tijdelijke regeling zaaksbehandeling Rechtspraak blijft van kracht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Tijdelijke regeling zaaksbehandeling Rechtspraak blijft van kracht
Den Haag, 27 november 2020

De Tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak blijft ook na 1 december van kracht. Veilig mailen voor advocaten (via ZIVVER) is dus ook na die datum gewoon mogelijk. Een bericht van de Orde van Advocaten, die schrijft dat de regeling na 1 december niet wordt verlengd, berust op een misverstand. Uiterlijk maandag 30 november wordt de aangepaste Tijdelijke algemene regeling zaaksbehandeling (met de andere tijdelijke regelingen) op rechtspraak.nl gepubliceerd.

Mondkapje wordt verplicht

Er verandert wel iets anders op 1 december: in navolging van de wettelijke mondkapjesplicht die voor heel Nederland ingaat, is ook in de gebouwen van de Rechtspraak vanaf dan een mondkapje verplicht. De verplichting geldt voor alle publieke ruimten van de gerechtsgebouwen. Op dit moment geldt al een dringend mondkapjesadvies. In de zittingszaal kan het mondkapje af zodra mensen zijn gaan zitten. Maar zodra iemand zijn plaats verlaat, bijvoorbeeld omdat de zitting ten einde is, moet weer een mondkapje worden gedragen.

Uitspraken