Laden...

Vanaf vandaag digitaal procederen in hoger beroep rijksbelastingen mogelijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vanaf vandaag digitaal procederen in hoger beroep rijksbelastingen mogelijk
Den Haag, 30 januari 2023

Vanaf vandaag kunnen burgers, organisaties en juridische professionals zoals advocaten en belastingadviseurs bij alle gerechtshoven digitaal procederen in rijksbelastingzaken. Daarmee wordt de toegang tot de Rechtspraak eenvoudiger voor procespartijen. 

Toegang via Mijn Rechtspraak

Via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak is digitaal procederen mogelijk in nieuwe en lopende rijksbelastingzaken. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via Mijn Rechtspraak met DigiD (burgers); eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten).

Digitaal zaakdossier

Rechtzoekenden kunnen nu al een hoger beroepschrift en aanvullende stukken via een webformulier digitaal indienen in rijksbelastingprocedures bij de hoven. Deze wijze van indienen maakt plaats voor een snellere en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Burgers, organisaties en juridische professionals hebben zo altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende berichten in het eigen digitale zaakdossier. 

Pilot rijksbelastingen rechtbank Noord-Nederland

Vanaf 13 februari kunnen rechtzoekenden digitaal procederen in rijksbelastingzaken bij rechtbank Noord-Nederland. Dit is vooralsnog een pilot met als doel de digitale toegang bij de rechtbank te beproeven en waar nodig te verbeteren. Bij een succesvolle pilot gaan de andere rechtbanken later dit jaar ook starten met digitale toegang. Rechtzoekenden kunnen dan in eerste en tweede aanleg digitaal procederen in rijksbelastingzaken. 

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

Uitspraken