Laden...

Vragen over bewind? Stel ze via WhatsApp aan het Rechtspraak Servicecentrum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Vragen over bewind? Stel ze via WhatsApp aan het Rechtspraak Servicecentrum
Utrecht, 03 november 2020

Het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) breidt de dienstverlening via WhatsApp uit. Naast ondersteuning van de digitale diensten van de Rechtspraak, is het nu ook mogelijk om via WhatsApp: 06 46 27 58 07  algemene vragen over bewind te stellen.

Algemene vragen

Vanwege haar onafhankelijkheid en onpartijdigheid kan de Rechtspraak geen juridisch advies geven. Dat betekent dat alleen algemene vragen over bewind beantwoord worden. Denk hierbij aan hoe bewind aangevraagd kan worden of juist op welke manier een verzoek ingediend moet worden om het stop te zetten. 

Drempelverlagend

Het RSC beantwoordt sinds 2018 vragen via WhatsApp. Steeds meer mensen weten dit kanaal van de Rechtspraak te vinden en ervaren het gebruik van WhatsApp als drempelverlagend. Dat is een van de redenen om de onderwerpen waarover vragen gesteld kunnen worden uit te breiden met bewind.

Het Rechtspraak Servicecentrum

Het Rechtspraak Servicecentrum is de vraagbaak voor particulieren, organisaties en professionele partijen. Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur (op vrijdag tot 17.30 uur) zitten medewerkers klaar om vragen over (digitaal) werken en rechtspraak in het algemeen te beantwoorden. Dit kan via social media (Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn) of telefonisch (088 361 61 61).

Uitspraken