Laden...

Week van de Rechtsstaat gestart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Week van de Rechtsstaat gestart
Den Haag, 04 juni 2024

Met een feestelijke bijeenkomst bij de Raad van State is vandaag de Week van de Rechtsstaat officieel gestart. Ook bij de Rechtspraak vinden deze week diverse activiteiten plaats.

Zo organiseert de rechtbank Zeeland-West-Brabant een open dag bij Wijkrechtspraak Tilburg. Kijk hier voor meer informatie: Ontdek Wijkrechtspraak Tilburg tijdens Open Dag. Op 5 juni opent de rechtbank Den Haag de deuren van de wijkrechtbank in Den Haag Zuidwest. Van 10.30 – 11.30 uur is iedereen welkom voor een nagespeelde zitting in wijkcentrum Moerwijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 5 juni nagespeelde zitting in wijkrechtbank Moerwijk 

Rondje Rechtsstaat

Zaterdag 8 juni is het weer Rondje Rechtsstaat. Als onderdeel van de Week van de Rechtsstaat houden die dag 8 organisaties in Den Haag en elders in het land open huis.

Raad voor de rechtspraak

Bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag kunnen bezoekers terecht voor een publieksdag. Iedereen is welkom van 10 tot 16 uur op de Kneuterdijk 1 om meer over de democratische rechtsstaat te horen. Ga in gesprek met rechters, bodes, gerechtsjuristen en medewerkers van de griffie, de inloopkamer en de facilitaire dienst. Ook is er een programma met speurtocht voor kinderen, om half 12 is er een lezing over de geschiedenis van het 100-jarige pand en elk uur zijn er rondleidingen. Bezoekers kunnen selfies maken in een toga en er is zowel in de ochtend als in de middag een interactieve familiezitting. Hier vind je het programma met tijden voor die dag.

Den Bosch

In het Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch - direct achter het Centraal Station - de deuren voor het publiek. Tijdens de Open Dag geven de rechtbank Oost-Brabant en het gerechtshof 's-Hertogenbosch bezoekers een uitgebreid kijkje in de wereld van de Rechtspraak. Zo kunnen bezoekers van 10.00 tot 15.00 uur onder meer diverse nagespeelde zittingen bijwonen en de informatiemarkt en het cellencomplex bezoeken. Kijk hier voor meer informatie: Zaterdag 8 juni Open Dag Paleis van Justitie 's-Hertogenbosch

Uitspraken