Week van de Rechtspraak van start

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad voor de rechtspraak > Nieuws > Week van de Rechtspraak van start
Den Haag, 24 september 2018

Het is de Week van de Rechtspraak. Van maandag 24 september tot zondag 30 september organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland verschillende leuke en interessante activiteiten. Dit jaar is de Week speciaal gericht op jongeren.

Zo kunnen bezoekers in Den Bosch bijvoorbeeld de archieven van de rechtspraak ontdekken. Rechters en raadsheren laten bijzondere uitspraken uit een ver verleden zien en vertellen daarna hoe het er nu aan toe gaat. In Gelderland is een essaywedstrijd voor studenten uitgeschreven en het hof in Den Haag houdt speciale Meet the Judge-bijeenkomsten. De nieuwe rechtbank in Breda opent op zaterdag 29 september de deuren voor publiek.

Thema: jongeren

Deze week richt zich verder speciaal op jongeren. Zo is vanaf vandaag de Week te volgen via onze rechtspraakreporters op Instagram. Speciaal voor hun leeftijdgenoten plaatsen zij daar stories (korte video’s) waarin rechters, beveiligers, bodes en anderen binnen de rechtbank vertellen wat ze meemaken op hun werk en waarom ze voor dat vak hebben gekozen. Ook zijn er gastlessen op scholen over zware criminaliteit, identiteitsfraude en straffen die jongeren kunnen krijgen.

Meedoen?

Ook een rechtbank of activiteit bezoeken? Bekijk het programma van de Week van de Rechtspraak.

Uitspraken