Laden...

Webinar procedure gezamenlijke toegang ouders

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Webinar procedure gezamenlijke toegang ouders

Over het webinar

Op deze pagina vindt u het webinar over de pilot Procedure gezamenlijke toegang ouders. Deze procedure loopt vanaf 1 april 2021 bij de rechtbank Den Haag en de rechtbank Oost-Brabant. Het webinar bestaat uit vijf video’s:

  • Een animatie waarin de procedure kort wordt uitgelegd. Deze animatie is ook te zien op de algemene pagina over de pilot.
  • Algemene informatie over de procedure in een interview met mr. H.M. Boone en mr. S.M.J. Korthuis-Becks, familierechters;
  • Uitleg over de procesregels en het deelnameformulier in een presentatie van mr. F.E. Roll, familierechter en mr. R. van Coolwijk, advocaat;
  • Meer informatie over de voordelen van de nieuwe procedure in een interview met mr. J. Geuze en mr. A.H. van Haga, familierechtadvocaten;
  • Meer informatie over hoe met deze procedure een betere verbinding gemaakt wordt tussen de hulpverlening en de rechtspraak in een interview met A. van der Velden, manager PlusTeam - gemeenten Geldrop-Mierlo en Waalre en W. van Vliet, accountmanager Kenniscentrum Kind en Scheiding - gemeente Haaglanden.

De interviews zijn afgenomen door Charito Davila Talavera, projectmedewerker en Coördinator Tijdige Rechtspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Alle onderdelen bekijkt u in ongeveer 40 minuten.


 

 1. Animatie over de procedure

Is het wat voor mij? (video)

Meer informatie

Over deze pilot vindt u het deelnameformulier, de procesregels en de handleiding voor advocaten bij de participerende rechtbanken.

2. Meer over de procedure

3. Procesregels en deelnameformulier

4. De voordelen van de nieuwe procedure

5. Verbinding hulpverlening en rechtspraak

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.