Met uitzondering van de woensdag wordt er op elke werkdag een rolzitting gehouden. Om te voorkomen dat er grote verschillen ontstaan in het aantal nieuwe dagvaardingen per rolzitting is voor het aanbrengen van nieuwe dagvaardingen een letterverdeling opgesteld.
Letterverdeling op achternaam
Op grond van de letterverdeling kunnen dagvaardingen tegen gedaagden wier achternamen beginnen met de volgende letters worden aangebracht tegen:
- maandag te 10.00 uur: de letters A en B;
- maandag te 11.00 uur: de letters T, Y en Z;
- dinsdag te 10.00 uur: de letters F, K, O en R;
- dinsdag te 11.00 uur: de letter S;
- donderdag te 10.00 uur: de letters H, I, J, P, U en W;
- donderdag te 11.00 uur: de letters D en E;
- vrijdag te 10.00 uur: de letters G, L, M en N;
- vrijdag te 11.00 uur: de letters C, Q, V en X.
Verder gelden de volgende bepalingen. De letters N.V. en B.V. of de woorden: vennootschap onder firma, naamloze vennootschap, besloten vennootschap, vereniging, stichting, gemeente en dergelijke, in de namen van rechtspersonen voorkomende, worden buiten beschouwing gelaten. Lidwoorden, voorzetsels of letters vóór namen, zowel van natuurlijke als rechtspersonen, en uitdrukkingen als, erven, gebroeders, weduwe en dergelijke, blijven eveneens buiten beschouwing.
Meer dan één gedaagde
Als in een zaak meer dan één gedaagde gedagvaard is, wordt de dag van de zitting bepaald door de aanvangsletter van de naam die alfabetisch de voorrang heeft.
De namen van gedaagden die uitsluitend tot bijstand en/of machtiging van anderen mede gedagvaard zijn, blijven buiten beschouwing. Bij dagvaarding van de gezamenlijke erfgenamen, zonder vermelding van hun namen, is de naam van de erflater beslissend. Bij dagvaarding van wettelijke vertegenwoordigers wordt de dag van behandeling bepaald door de naam van de vertegenwoordiger. Verzetzaken worden behandeld door de kantonrechter bij wie zij overeenkomstig de letterverdeling behoren te worden aangebracht. De griffier zal voor een behoorlijke verdeling van de zaken uit hoofde van artikel 96 van het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering zorg dragen.